Зареждане

Сила за MMA с един 20 килограмов диск

Сила за MMA с един 20 килограмов диск
Публикувано на: Април 11, 2012 в 15:33 ч
В първите секунди редувате ляв и десен прав, а в следващите стискате ръка или врат с всичките си сили, а няколко секунди след това се защитавате от удушаване. За да бъдете успешен боец трябва да имате достатъчно експлозивност да нанесете нокаутиращ удар и мускулната издръжливост да нанасяте удари. Всеки знае, че това са две различни неща.

Трудно е да се симулира двубой, използвайки уредите във фитнес залата. Затова след спаринг или граплинг тренировки, професионалният MMA състезател, Aljamain "The Funk Master" Sterling отива в залата с тежести, подминава лъскавото оборудване и взима един стар и ръждясал диск от 20 килограма.

Само с този диск Sterling си прави едно продължително и пълноценно натоварване на цялото тяло. 20 килограма на звучат много сериозно, нали? Пробвайте да ги издържите за 20 минути както прави той.
Тренировката

С много бързо темпо Sterling преминава през раменна преса над главата, а след това държи диска до гърдите си за напади, после прави клекове, сгъвания, екстензии за трицепс и гребане.

"Имитирам движенията с диска сякаш съм на двубой," казва Sterling. "Правя всяко упражнение за 30-40 секунди, а след това почивам 5 секунди преди да започна следващото. Това ми харесва в двубоите, защото там експлодираш, завърташ се и задържаш дъха си."

Освен базовите упражнения той прави и някои интересни движения познати като Around the Worlds и Bus Drivers за допълнително натоварване.

"Bus Driver е упражение, в което държиш диска пред теб с изпънати ръце и го въртиш на ляво и дясно, сякаш караш автобус," казва Sterling. 30 секунди от това брутално упражнение натоварват стабилизиращите мускули в рамото изгорени.

"Around the Worlds" е друго упражнение, в което взимате диска пред вас на 90 градуса и го завъртате около главата. Това упражнение натоварва раменете и гърба, а също така заздравява и торса, който е от изключителна важност по време на двубой.

За тези трениращи, които тепърва навлизат в спорта или нямат намерение да си изкарват прехраната удушавайки или нокаутирайки професионални бойци, препоръчително е да се започне с 10-15 килограмов диск, правейки упражненията бавно с прецина техника за колкото можете по-дълго време, увеличавайки тежеста постепенно.

"Това е страхотно упражнение, особено когато ви е скучно в залата," казва Sterling. "Както при двубоите, миксирайте всичко и след 20 минути цялото ви тяло ще е изтощено."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес