Зареждане

30-минутна тренировка за цялото тяло

30-минутна тренировка за цялото тяло
Публикувано на: Март 20, 2013 в 09:04 ч
Автор: Джо Уебен
Снимка: wikimedia.org
Днес нямате достатъчно време, но искате да се изцедите в залата? Пробвайте тази ефективна, бърза и натоварваща цялото тяло тренировка.
 

Какво

 
Това е тренировка за цялото тяло, която набляга на всяка една част (за по 5 минути), замествайки стандартните серии и повторения. Правете възможно най-много повторения за 5-те минути, които имате и почивайте само тогава, когато ви се наложи.
 

Защо

 
Някои хора няма как да приключат 15 серии за половин час, защото са свикнали да почиват твърде дълог. Тук сами може да изберете своето натоварване, като тренирате всяка една част от тялото и не се губите във времето. За по-голяма сигурност, упражненията се правят на машини - вероятно ще се изморите много бързо, а и времето за почивка е ограничено, така че машините в случая са по-сигурни за да избегнете травми от неправилна техника.
 

Как

 
За всяко упражнение изберете тежест, с която да направите максимум 10 повторения. Направете 10 повторения и починете само толкова, колкото да се съвземете за още. Направете възможно най-много повторения и починете пак. Правете това за 5 минути. Това означава, че трябва стриктно да следите часовника.
 

Тренировката

 
Мускул Упражнение Време 
Гърди Машина за гърди 5 мин.
Крака Лег преса 5 мин.
Рамена Машина за рамо 5 мин.
Гръб Мащина за набиране или гребане 5 мин.
Трицепс Скрипец с кабел 5 мин.
Бицепс  Скотово сгъване на машина 5 мин.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес