Зареждане

Интервално предизвикателство

Интервално предизвикателство
Публикувано на: Юли 29, 2009 в 09:56 ч
Ползите от интервалните тренировки са очевидни. Анаеробна издръжливост, топене на мазнините, мускулна издръжливост и още доста. Като цяло битката е предимно анаеробна дейност, което прави интервалните тренировки идеалния избор за кондиционна подготовка.

Традиционната интервална тренировка се състои от интензивно тичане, последвано от период за почивка (джогинг или ходене). Обикновено разстоянието за тичане е 200, 400, 600 или 800 метра. Времето за почивка е от 30 до 90 секунди, в зависимост от състоянието на атлета и избраното разстояние за тичане.

Безплатен онлайн таймер за интервални тренировки, включително и табата, може да откриете тук - MMA.BG Timer


"Интервалното предизвикателство", описано надолу, се различава от традиционната интервална тренировка. Тази тренировка включва интервално тичане и няколко упражнения със собствено тегло. Няма установени периоди за почивка между интервалите. Атлетът трябва да се стреми да завърши упражненията максимално бързо. Почивката се прави, когато изпитате нужда.

Когато правите "интервалното предизвикателство", трябва да сте подготвени за продължително натоварване.

Интервално предизвикателство

Направете четири кръга от следните упражнения:
  • 12 burpee-та
  • 24 лицеви опори
  • 36 клякания
  • 400 метра тичане

Интервално предизвикателство II

Може да вкарвате малко разнообразие в тренировката си като скъсите 400-те метра до 200. Показаните долу упражнения трябва да се направят в шест кръга. Когато тичате на 200 метра, трябва да сте почти в спринт.

Направете шест кръга от следните упражнения:
  • 6 burpee-та
  • 12 лицеви опори
  • 24 клякания
  • 200 метра спринт
Когато правите някоя от тези две тренировки, се подгответе за психическо предизвикателство. Пришпорете се за да приключите тренировката възможно най-бързо. Така ще изградите несломима воля, докато изграждате и стабилна издръжливост.Може да правите 2 или 3 "предизвикателства" на седмица, в зависимост от другите ви тренировки).

Не правете тази тренировка в два последователни дни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес