Зареждане

Прост начин за самоотбрана срещу най-честия удар при битка

Прост начин за самоотбрана срещу най-честия удар при битка
Публикувано на: Януари 15, 2017 в 17:50 ч
 
Да участваш в двубой на улицата винаги е опасно. Често нямаш и идея срещу кого се изправяш, какво умее човекът срещу теб и докъде е готов да стигне. Да избегнеш боя винаги е най-умния възможен ход в ситуацията, когато опциите го позволяват.


Но ако няма подобна възможност пред вас, умението ви да се защитавате може да спаси дори живота ви. Това видео от популярния канал за бойни изкуства fightTIPS ни показва най-често срещания удар в уличен бой и разяснява как можем да се защитим от него.

Според Shane от fightTIPS, най-честата атака в уличен двубой е ударът с дясна ръка - или прав удар или оувърхенд такъв.

Shane казва следното: “Да, мога да го блокирам, но дори тогава ще понеса вреда. Повече от това бих желал да мина под ръката на противника ми”. След това Shane ще ви покаже няколко неща, които можете да направите, за да избегнете удара. А ако сте уверени в своя собствен удар, тогава можете да атакувате тялото на вашия опонент, а след това и главата.

Ако не разполагате с добра подготовка по отношение на страйкинга, Shane препоръчва да заложите на граплинг. Можете да започнете, “заключвайки” тялото на съперника си. Оттам можете да опитате да го повдигнете и да го повалите на земята. В ситуацията като тази пред вас има много опции, които можете да изберете.

Основното тук е следното: минете под опита за удар на опонента си и установете контрол над тялото му посредством клинч. Трябва обаче да бъдете бързи и наясно какво се случва, за да успеете.

Вижте и видео урока на Shane от fightTIPS:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес