Зареждане

Петте най-ефективни събмишъни при самоотбрана

Петте най-ефективни събмишъни при самоотбрана
Публикувано на: Август 22, 2016 в 08:01 ч
 
Когато се замислим за улични битки, има голям шанс да си представим двама души, които си разменят удари един на друг. Много често обаче битката се пренася на земята, като именно тогава в действие идват и събмишъните. Събмишъните могат да целят всеки крайник на тялото, като дори е възможно и да ви приспят. Казвайки това, те са изключително ефективни при улична самоотбрана.


Ето и пет примера за събмишъни, които могат да бъдат използвани при самоотбрана.


5. Триъгълник с ръцеТриъгълникът с ръце не е лесен за изпълнение, но ако вие знаете какво правите, тогава той може да бъде много ефективен. Този ход се изпълнява, захващайки ръката на опонента ви между вашата ръка и собствения му врат, натискайки рамото си по посока уловената ръка. Както и с всяко друго задушаване, триъгълникът с ръце може да бъде използван като разрушително оръжие.

4. Армбар

Армбарът е един от най-използваните ходове в ММА, като той е основен ход за всеки боец, усъвършенстващ играта си на земя. Суперзвездата Ronda Rousey показа на света, че този ход може да бъде изключително ефективен. Може да се каже, че това е лесен събмишън, имайки предвид, че и много улични битки завършват именно с неговата употреба.

3. Триъгълник
Триъгълникът е още един събмишън, който можем да видим в честа употреба в ММА. Той може да бъде изключително полезен, ако се озовете с гръб върху пода. Повечето хора не знаят как да се измъкнат от тази хватка, което я прави опасен събмишън за всеки един, който се озове в капана.

2. Гилотина

Гилотината е особено полезна, ако опонентът ви се стреми да приложи класическия double leg тейкдаун. Гилотината може да бъде приложена както от стойка, така и от земята. Ако знаете какво правите, за вашия опонент може да бъде много трудно да се измъкне от нея.

1. Душене от гръб

 

Душенето от гръб е многостранен и лесен за изпълнение събмишън, поради което и е често използвано в улични боеве. Този ход цели да ограничи притока на кръв към мозъка през сънната артерия. Сами разбирате колко опасен и ефективен е този събмишън. С него можете да приспите опонента си за броени секунди. Ако бъде приложен за по-дълго, може да бъде и смъртоносен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес