Зареждане

4 грешки при работа на чувал

Публикувано на: Април 24, 2021 в 09:03 ч
Тони Джефрис е бивш професионален боксьор с бронзов медал от Олимпийските игри. В момента той е треньор и споделя съветите си към начинаещите в този боен спорт.

В последното си видео, Джефрис разкрива 4 прости грешки, които продължава да забелязва при начинаещите при работа на чувал.

"Удрянето на боксовия чувал не е толкова просто, колкото може би изглежда," казва той.

Първата грешка е, че много трениращи започват да удрят чувала, когато той се приближава олюлявайки се към тях.

"Хората си мислят, че ако чувала се клати много, значи удрят силно и правилно, но това далеч не е така. Когато чувала започне да се люлее, губите контрол върху него. А вашата задача е да контролирате чувала през цялото време."


Удряйки чувала, когато той се движи назад, може да спре част от неговата инерция и да намали амплитудата му на люлеене, така че да го държите точно там, където искате да бъде.

Грешка номер две е ударите с натискане.

"Целта е да ударите и веднага да върнете ръката си до лицето," казва Джефрис. "А ако чувалът не се олюлява, това е добре... не е нужно."

Третата грешка е свързана с това, че много начинаещи стоят далеч от чувала и за да го достигнат, трябва да се привеждат напред - а това е лошо при спаринг.

Вижте също: Кое е най-доброто място за нанасяне на удар в бокса?
 
Трябва да се чувствате комфортно. Позицията трябва да бъде на една ръка от чувала, когато той е статичен, така че когато удряте, да удряте "през" него, а не върху него.

Четвъртата грешка при начинаещите е може би най-честата - задържането на дъха.

"Ако държите дъха си и не дишате правилно, когато удряте чувала, тогава ще се изтощите за 30 секунди. Трябва да сте отпуснати и да издишате с всеки удар... Така не само ще съхраните повече енергия, ударите ви ще бъдат по-бързи и по-добри, а също и техниката им." 

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес