Зареждане

Топ 5 на най-силните психически борци на всички времена

Топ 5 на най-силните психически борци на всички времена
Публикувано на: Юли 10, 2016 в 07:00 ч
 
Идентификацията и развитието на психически устойчиви атлети се превърна в основна цел на много отбори и организации по целия свят. Докато инструментите, използвани за определяне на психическата устойчивост в спорта все още са неправилни, има някои ключови аспекти, върху които повечето изследователи се съгласяват.


Възприятията за психическа устойчивост, получени от наличните изследвания предполагат, че тя има много лица и е съставена от различни ключови компоненти. Основната група от ключови компоненти се състои от: вяра в себе си, контекстуална интелигентност, жилавост, емоционално осъзнаване и регулация, съзнателен контрол, оптимистично мислене, справяне с предизвикателствата и манталитет на успеха. Всички те са фактор както в позитивни преживявания (например: победни серии), така и в негативни такива (например: контузии).

Какво точно е психическата устойчивост?

Приетата дефиниция гласи, че да си силен психически означава да имаш психологически превес, който ти позволява да: се справяш по-добре от опонентите си си по отношение на многото изисквания пред теб, да бъдеш по-постоянен и по-добър от тях в това да останеш решителен, фокусиран, уверен и в контрол под напрежение.

Друга концептуализация на психическата устойчивост е моделът 4Cs. За авторите на тази теория, психическата устойчивост се отразява в индивидуалности, които са по-склонни да бъдат социални и отзивчиви, тъй като те са способни да останат спокойни. Те са също така конкурентни в много ситуации и имат по-ниско ниво на притеснение от другите, както и високо чувство на вяра в собствените възможности и непоклатимо убеждение, че могат да контролират собствената си съдба. Тези невероятни хора би трябвало да бъдат относително незасегнати от конкуренция или злополучие.

Психологическият инвентар измерва седемте най-важни съставки на психическата устойчивост:

  • увереност
  • контрол над вниманието
  • негативна енергия
  • мотивация
  • контрол над поведението
  • позитивна енергия
  • визуален и имагинерен контрол


В това видео можете да видите Топ 5 на най-силните психически борци на всички времена. Топ 5 е съставен от:

5. Mark Schultz

4. Cael Sanderson

3. Jordan Burroughs

2. Alexandr Karelin

1. Dan Gable

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес