Зареждане

Треньорите дадоха много добра оценка за представянето на борците на Евро 2013

Треньорите дадоха много добра оценка за представянето на борците на Евро 2013
Публикувано на: Март 29, 2013 в 09:34 ч
Снимка: wikimedia.org
Треньорите на свободната и класическа борба дадоха много добра оценка за представянето на националите на Евро 2013 в Тбилиси (Грузия). България спечели общо 6 отличия - титла на Иво Ангелов, сребро на Владислав Методиев и бронз на Явор Янакиев при класиците, които са и втори в отборното. А в свободния стил Владимир Дубов спечели сребро, Леонид Базан и Любен Илиев взеха бронза. В отборното нашите делят 4-то място с турците.

"Само съжалявам, че не бяхме с пълен състав заради контузия на едно от момчетата, иначе щяхме да сме дори първи- заяви Армен Назарян, старши треньор на класиците.

"Подмладихме състава, имаме потенциал, липсваше ни само титла", каза Валентин Райчев, старши треньор на свободния стил.

Шампионът при класиците Иво Ангелов (60) обяви, че след титлата се чувства доста по-уверен. След 4-годишна пауза и след серия от травми на голямата сцена с бронз се върна Явор Янакиев. Той изрази задоволство от представянето и благодарност към треньорския щаб, към съотборниците си, към федерацията, които са създали спокойна атмосфера за подготовка, която много влияе върху психиката.

"Сребърният" Владислав Методиев благодари на треньорите за доверието и включването му в отбора.
Любен Илиев, който взе бронз, изрази съжаление, че може би опитът не му е достигнал за нещо повече.

На срещата с медиите присъства и волейболната звезда Любо Ганев, който е представител на „Асикс" за България и облече националите за „Евро 2013"

"Борбата е най-успешния наш спорт и като такъв сме се постарали да им осигурим екипи от най-добрите материи - заяви Любо Ганев. - Така те ще покажат най-добрите си резултати и ще докажат, че заслужават да запазят мястото си в олимпийската програма. А аз съм се постарал да им осигуря най-ниските цени, това е моето виждане да помагам на спорта."

От 10 април отборите трябва да започнат лагер в „Спортпалас".

"Изготвили сме целогодишен план за 210 дни, а държавата финансира само 100, които изчерпахме за лагери преди европейското", заяви Армен Назарян. - Благодарение на федерацията нямахме проблеми с подготовката досега. Момчетата не са взели нито лев от началото на годината. В момента се борим за чест и слава, не за пари. Но няма ли пари за лагери, няма как да се подготвим."

На срещата с медиите присъства световния ни шампион от 2011-а при класиците Елис Гури. Той претърпя операция на рамото и преди 5 дни се е прибра от клиника в Германия, където е бе на лечение месец и половина заради усложнение. Гури заяви, че поне след 4-5 месеца ще може да поднови тренировки. Любомир Димитров (120), който в Тбилиси извади лакът, ще се възстановява около месец, са показали медицинските изследвания.

На срещата присъстваха и помощник треньорите - Георги Янчев (свободен стил), Милчо Радуловски и Янко Шопов (класически стил), които обясниха и за готвените промени в правилата, предпоставка борбата да стане по-атрактивна, основен фактор за запазването й в олимпийското семейство.

Треньорските щабове бяха категорични, че запазени места в националните отбори няма и на световни, европейски първенства ще отидат тези, които са в най-добра форма.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес