Зареждане

Има ли разлика в разтварянето на протеина в мляко или вода?

Има ли разлика в разтварянето на протеина в мляко или вода?
Публикувано на: Април 27, 2014 в 11:39 ч
Независимо дали тренирате боен спорт, бодибилдинг или просто поддържате форма, протеиновият прием е много важен във всяка една диета.

Протеинът може да бъде набавен от естествени източници като месо, яйца, бобови култури, сирене, но в наши дни по една или друга причина много от трениращите залагат и на протеиновите хранителни добавки на прах, като допълнение към храненето си, тъй като това е бърз и лесен начин за набавяне на повече белтъчини.

Суроватъчният протеин е извлечен от краве мляко и е добро допълнение към всяка диета, тъй като съдържа всичките 9 незаменими аминокиселини.

А и самият суроватъчен протеин може да стимулира протеиновия синтез, което увеличава мускулния растеж.

Но когато стане въпрос за протеина на прах, съществува дебат за това дали е по-добре той да се разтваря във вода или в мляко.

Отговорът на този въпрос е според вашите цели.
 

Броите ли калориите?

 

Една от най-големите разлики между разбъркването на протеина в мляко или във вода е калорийния прием. Например протеинов шейк направен с чаша мляко ще съдържа около 270 калории, докато шейк разбъркан с вода ще съдържа приблизително 110 калории. Така че ако главната ви цел е по-малък калориен прием, тогава заложете на водата.

Обогатяване на протеина с мляко

 
В протеина на прах има добра доза от белтъчини, но смесването му с мляко я обогатява още повече.

Млякото съдържа около 8 грама протеин за всяка чаша, а някои от протеиновите хранителни добавки съдържат около 25-30 грама на доза.
 
 

Увеличете възстановяването на мускула

 
Друга полза от смесването на протеина на прах с мляко е, че в самото мляко има суроватка и казеин, които взети заедно подобряват мускулното възстановяване.
 
 

Въглехидрати или без въглехидрати?

 
Млякото съдържа въглехидрати, така че ако искате да ги сведете до минимум, това не е вашият избор.

Разбира се, от друга страна въглехидратите са енергия и като такава, тя помага за възстановяването след тренировка.

 

Вкус

 
За някои хора той също не може да бъде фактор, който се игнорира - разбъркването на протеина с мляко определено дава по-добър вкус.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес