Зареждане

Тайната на 73-годишният спринтьор: Елиминирайте оправданията!

Тайната на 73-годишният спринтьор: Елиминирайте оправданията!
Публикувано на: Април 21, 2021 в 08:00 ч
"Не съм спирал да тичам от детството ми," споделя Чарлз Али.

Може би именно това е тайната му за това защо 73-годишният американец продължава да е активен и до днес. В момента той държи няколко световни рекорда за възрастта си - на 200  метра и на 400 метра.

Според всички учебници и научни изследвания, той трябва да е доста по-бавен на тази възраст - мускулните влакна, които дават експлозивна сила се смаляват с времето. Но Али изобщо не се връзва на тези твърдения.

"За щастие не съм имал никакви тежки травми. Това може би се дължи на начина ми на тренировки и хранене. За закуска - обикновено овесени ядки, яйца, плод, портокалов сок или зелен чай. Това е най-важното ми хранене за деня."

Вижте също: 4 мощни комбинации от суперхрани за по-добро здраве

След него следват предимно домашно приготвени храни с натурални съставки за храненията през останалата част от деня.

 
Кардиото е 85% от тренировъчния му процес и включва високоинтензивни спритнове, както и тичане на средна дистанция за възстановяване. Той набляга на специфичните умения за бягането, като стартирането и в същото време балансира със стречинг и тренировки с тежести - леки килограми с висок интензитет на изпълнение, за да стимулира мускулите, които използва при спринтове.

"Гледайки по-възрастните от мен, осъзнах че ще сме застрашени от доста здравословни проблеми.

Някои от тях обаче могат да се избегнат или да бъдат облекчени, ако поемем контрола върху физическото си здраве и начина ни на хранане. Елиминирайте вскякави оправдания! Вярвам, че увереността и здравето си заслужават всички усилия и цялата пот в тренировките."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес