Зареждане

Седем евентуални заместници на Dana White

Седем евентуални заместници на Dana White
Публикувано на: Юли 13, 2018 в 20:35 ч
Нищо не е вечно - дори всемогъщият Dana White някой ден ще се оттегли от поста си на президент на UFC.

Без значение дали го мразите или го обичате, White е бил начело на спортната организация от януари 2001-ва. Под неговото ръководство UFC стана компания за милиарди долари - глобален феномен и неоспорим лидер в свободните боеве.

Разбира се, никой не твърди, че не е имал тежки моменти през годините - кариерата му, която трае вече повече от 15 години е изпълнена с всякакви скандали ситуации, но няма как иначе да има прогрес. Безскрупулен понякога, но и болезнено откровен, той често се оказва крайно непредвидим в действията си.

Когато Zuffa продадоха компанията на William Morris Endeavor през 2016-та за 4.2 милиарда долара, мнозина започнаха да се чудят дали и White ще се оттегли. Очевидно, не се. Напоследък обаче някои се съмняват в неговата заинтересованост към това, което прави.

Имайки предвид това, събрахме 7 възможни негови заместници. Забавлявайте се.


Chael Sonnen


Ако очаквахте това предложение - браво на вас, защото явно следите нещата. Sonnen е може би най-очевидният вариант за позицията, а и може би най-подходящият.
Ако 'The American Gangster' имаше амбиции да застане начело на UFC, първо трябваше да се откаже от договора си с Bellator, което едва ли щеше да бъде особено трудно, имайки предвид добрите му взаимоотношения със Scott Coker.

Нека вземем обаче предвид и свободата, която му се дава в момента - дали би искал да се откаже от нея, за да се нагърби с по-тежката задача за горе-долу същите пари?


Forrest Griffin

Griffin последно се би на UFC 148. Тогава той надви Tito Ortiz със съдийско решение. Ако дори понякога гледате UFC, със сигурност сте забелязвали как Griffin искрено се радва на екшъна в клетката.
Той участва в The Ultimate Fighter, където успя да победи Stephan Bonnar. Това все още се счита за една от най-важните срещи в историята на смесените бойни изкуства.

Откакто се оттегли, Forrest продължава да работи с UFC. Той има практическия опит и виждането - като нищо може да се окаже наследник на White.


Bas Rutten


"El Guapo" или "The Handsom One" е далеч от онаследяване на White заради актьорската си кариера - той неведнъж се появява в шоуто "Kevin Can Wait".
Но предитова "El Guapo" безпроблемно отстраняваше своите противници. Вече установена в Япония звезда, Bas се прехвърли в UFC през 1999-та, а 4 месеца по-късно вече беше шампион в тежка категория.

Bas също беше водещ на "Inside MMA" за цели 9 години, като дори е и коментирал за Professional Fighters League.


Brian Stann


Очакван избор, нали?
Brian Stann е доказан герой - не стига, че има медал за чест, но и е с успешна кариера в голяма компания за управление на капитал, като също стигна много напред и в ММА. Той успя да спечели World Extreme Cagefighting шампионата в полутежка категория, когато беше във вихъра си.

След като се оттегли, Stann се гмурна в новото си начинание. Той стана анализатор и коментатор за UFC. Stann завинаги промени възприятието на хората за ММА анализаторите със своя хъс и отдаденост.

Stann не е изключително откъснат от спорта към този момент. Той в момента е част от комитета, отговорен за правилата, като също е и на върха сред съветниците на Professional Fighters League.

Очакваме да разберем дали някой ден ще се озове и начело на UFC. Stann е доказал през годините, че се справя под напрежение и то доста успешно.


Daniel Cormier


Daniel Cormier шокира света на UFC 226 като нокаутира шампиона в тежка категория Stipe Miocic, за да му отнеме титлата и да стане втория шампион с две титли едновременно.
Cormier затвърди позицията си като най-великия на всички времена с тази своя невероятна победа. Последната му битка обаче наближава. Той открито заяви, че му остават още две срещи преди да се оттегли през март следващата година.

Остава му по-малко от година, но Cormier вече се е уредил. Той е заринат с възможности - може да продължи да бъде треньор в American Kickboxing Academy, но и не само. Той също е фантастичен анализатор и коментатор. Да не говорим, че може да продължи и с борбата.

Редно би било от организацията да направят всичко възможно да си го задържат при себе си. Дали обаче ще стане наследник на White - предстои да разберем.


Shane Carwin


Не сте го чували от известно време, нали?
Помните ли когато Carwin беше непобеждавана машина в тежка категория? И ние бегло, като не можем да повярваме, че беше преди 8 години.

Carwin официално се оттегли от ММА през 2013-та и въпреки че флиртуваше с Rizin и Bellator, от това така и не излезе нищо.

Той е може би най-добрият пример за това как в бойните спортове външният вид може да подвежда сериозно. Carwin въобще не прилича на човека, който всъщност е - той притежава цели две дипломи по Механично инженерство и екологични технологии.

Carwin е достатъчно начетен и здрав, за да се справи с тежката задача да стане президент на UFC. Има ли обаче практическото ноухау? Остава да разберем.


Brenan Schaub


fdЗавършващият нашия списък боец може би е с най-успешна кариера след като е участвал в UFC. Говорим за Brendan "Big Brown" Schaub.
Schaub за пръв път се появи в животите ни в десетия сезон на TUF. Тогава се появиха също Roy Nelson и Kimbo Slice. 'Big Brown' беше нокаутиран от Nelson на финала, но все пак си спечели договор с UFC.

Той влезе в клетката 11 пъти по време на своята кариера, като е с резултат 6-5. Той се оттегли след като с Joe Rogan си поговориха хубаво в неговото предаване.

За Schaub това се оказа най-доброто решени. Сега той е успешен стендъп комедиант, като разпродава зали из всички градове, които посещава. Той също подписа добра сделка с Showtime и има седмично предаване - "Below The Belt".

Schaub има вида и знанията, за да стане лице на всяка организация. Но познанията му по ММА биха му дали сериозна преднина пред останалите в този списък.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес