Зареждане

5 от най-големите провали на кантара в историята на UFC

5 от най-големите провали на кантара в историята на UFC
Публикувано на: Юни 15, 2018 в 12:57 ч
Екстремното отслабване напоследък се превърна в една от най-обсъжданите теми в ММА средите.

От почти всяка карта отпадат срещи заради бойци, които не са успели да се вместят в категорията си - и то често не на косъм. Сериозни състезатели като Darren Till, Yoel Romero и Kevin Lee също са предавали своите фенове през годините.

Всякакви решения са били обмисляни - добавяне на нови категории, преместване на кантарите за по-късен час и прочие, но за момента проблемът си остава факт.

Няма да повярвате понякога с какви килограми се опитват да се разминат някои бойци, много от които го правят дори по няколко пъти, превръщайки кантарите в чиста игра на съдбата. Ако мине - мине.

Някои от тях обаче са били и шампиони, като например:

Renan Barao - UFC 177
Бившият шампион в категория петел имаше сериозни трудности да се вмести в категорията си преди UFC 177. Barao щеше да се опита да си върне титлата, която изгуби срещу TJ Dillashaw, но реваншът така и не се състоя.

Слуховете са, че е трябвало да свали 15 килограма.

Процесът обаче бил толкова тежък, че той дори припаднал в сауната, опитвайки се да изкара колкото се може повече вода от тялото си. Barao си ударил главата във ваната, а в последствие отпадна и от срещата.

Joe Soto го замести, но все пак - да припаднеш и да изгубиш възможността да си върнеш титлата заради отслабване не е нещо, с което да се похвали човек.

Barao вече се бие в категория перо, където пак трябва да отслабва, но поне до момента не е припадал.

Darren Till - UFC Fight Night 109, UFC FIght Night 130
Till се изстреля в класацията на полусредната категория и влезе в сърцата на феновете след като се повдизаваше известно време из Европа.

Той е един от най-добрите бойци в категорията, а пиперливият му език го превърна в запомняща се личност - особено след като ступа "Wonderboy" на UFC Fight Night 130 в родния му Ливърпул. Срещата беше оспорвана, но интересното около нея са трудностите, които изпита Till с отслабването.

На кантара Till се яви с 2 килограма над лимита, като навярно после е качил още 7 килограма.

Till е голям боец за категорията си, но сега като топ претендент в полусредна категория ще трябва да отслабва по-сериозно, ако иска да се бие за титлата. Да не говорим, че изглеждаше като гигант, въпреки че беше само с няколко килограма над лимита.

Говорил е за намеренията си да стане шампион чак в полутежка категория, но да видим първо дали ще се справи в настоящата си дивизия.

Mackenzie Dern - UFC 224
Dern се представи блестящо срещу Amanda Cooper на UFC 224, въпреки че на кантара се яви с цели 3 килограма над лимита. Събмишън специалистката беше разочарована от факта, че не се е справила със задачата, но имайки предвид, че се проваля за трети път, нещата започват да изглеждат по-сериозни.

Dern обеща повече да не се проваля след UFC 224 и пое цялата отговорност. Няма как обаче да пренебрегнем факта, че се опита да мине с 3 килограма над границата.

Ако спечели титлата в категория сламка, как можем да бъдем напълно сигурни, че няма да има подобни изцепки преди някоя от защитите ѝ? Един шампион не би трябвало да има абсолютно никакви проблеми с килограмите. Надежда все пак има, тъй като Dern е още млада и е с неопетнен рекорд от 7 победи и нито една загуба.

Предстои да разберем дали ще си удържи на думата.

Yoel Romero - UFC 221, UFC 225
Romero започна ММА кариерата си в полутежка категория, но след като претърпя загуба от тогавашния Strikeforce шампион Rafael "Feijao" Cavalcante, реши да слезе в средна категория, където упражнява истинска доминация.

Единственият, който го е надвивал в UFC е настоящият шампион на средната категория, Robert Whittaker. Romero обаче е изправен пред по-сериозно предизвикателство. Вече втора среща поред не успява да се вмести в категорията си. На UFC 221 също беше с повечко килограми, но все пак успя да спечели срещата си, нокаутирайки Luke Rockhold.

Въпреки че следващия път беше по-близо до целта - когато трябваше да излезе в реванш за титлата срещу Whittaker на UFC 225, Romero изглеждаше ужасно на кантара, където се провали за пореден път. Толкова беше зле, че едва си стоеше на краката.

Може би е редно да си се върне обратно в полутежка категория, особено имайки предвид, че вече има 2 загуби от шампиона в средна категория.

Johny Hendricks - UFC 217, UFC Fight Night 112, UFC 200, UFC 207
Hendricks се представя доста разочароващо напоследък, особено на фона на шампионската си форма от преди години, когато се биеше в полусредна категория.

След като не успя да се вмести в 170-те паунда обаче, той реши да се качи в средна категория, където също изпитваше трудности. Самият той призна дори, че преди UFC 217 е тежал над 200 паунда, при условие, че трябваше да се бие в средна категория.

Hendricks винаги е бил едър за полусредна категория, но сякаш нямаше проблеми с отслабването в началото на кариерата си. След като почти надви Georges St. Pierre на UFC 167, Hendricks си спечели титлата срещу Robbie Lawler. Lawler в последствие успя да се докопа до пояса, когато двамата се изправиха един срещу друг за реванш. От тогава Hendricks не е поглеждал назад.

За негово съжаление обаче, в средна категория е по-дребен от останалите - като цяло, не приятна ситуация.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес