Зареждане

Размисли и страсти след съботния Strikeforce

Размисли и страсти след съботния Strikeforce
Публикувано на: Юни 21, 2011 в 11:35 ч
Снимка: abril.com.br

Какво общо имат Andrei Arlovski, Brett Rogers и Fabricio Werdum? И тримата започнаха да губят стремглаво след като играха срещу бившия шампион от PRIDE, Fedor Emelianenko. Някои го наричат "Проклятието на Fedor".

След странната победа със съдийско решение срещу Werdum в Strikeforce Heavyweight Grand Prix, Alistair Overeem не изглеждаше като страховития боец, който нокаутираше съперниците си в предните си шест двубоя. Това до една степен се дължи и на странния игрови план на Werdum.

Още в първия рунд Werdum падна на тепиха поне около 14 пъти, като 10 бяха след опити за събаряне, а 4 от просто лежане. Изглежда Werdum използваше своята най-добра стратегия, която не изглеждаше естетически красиво, а Overeem беше крайно незаинтересован двубоя да се пренесе на земята. Резултатът беше 15-минутен двубой с много малко зрелище.

Изводът от този двубой е, че Antonio Silva може би ще бъде много добър съперник за Overeem в полу-финалите. Холандецът беше хващан неподготвен от Werdum с някои удари, които са специфични за Silva, но с повече скорост и сила. За справка може да погледнете контраатаките и левите прави с които победи Emelianenko през февруари - точно такива удари получи и Overeem от Werdum. Ако Silva успее да се качи върху Overeem, с неговите размери не би било проблем да изтощи човека под себе си, а кардио подготовката на Overeem никога не е била от добрите.

След това се сетете за някой друг, който е изглеждал добре срещу руснака. Rogers беше смятан за добър състезател след победата му над Arlovski, но след загубата му срещу Emelianenko, загуби от Overeem, а също и от Josh Barnett във втория рунд с ключ.

Silva също може да бъде и леко надценяван заради победата му над Emelianenko. Това най-добре ще се разбере от двубоя му срещу Overeem, но не бива да забравяме и Josh Barnett, който показа, че има сериозни намерения в този турнир.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес