Зареждане

7 съвета за по-добра фитнес култура

7 съвета за по-добра фитнес култура
Публикувано на: Януари 17, 2021 в 19:14 ч
Дори и като възрастни, понякога забравяме най-елементарните уроци, които учим в детството. И това са маниерите. Следващия път като влезеш в залата, огледай се и може да останеш изненадан.

От момчето, което не спира да си чати докато тренира, до този, който едва ли не си изкашля дроба, съвсем безцеремонно. Да не говорим и за по-директните типове, които съвсем очевидно оглеждат дамите в клинчета -  за всяко нещо си има време и място, а залата е за тренировки.

Дори и да не се правят нарочно, тези неща се случват. Обзалагаме се, че дори и ти си извършвал някое от тези “престъпления”, дори и случайно. Затова чети нататък, ако искаш да разбереш как да бъдеш още по-добър партньор в залата - защото не всичко е само техника, важно е и да допадаш на хората около теб.

Навярно тренираш по едно и също време всеки ден, което означава, че срещаш едни и същи хора в залата. Със сигурност не би ти било от полза да ги ядосваш.

Ето няколко бързи съвета как да не се превръщаш в онзи тип в залата, от когото всеки страни.

Не си оставяй ДНК-то навсякъде

 
Почистването след тренировка може да включва забърсване на уреда или връщането на тежестите, където им е мястото. Признай, че не ти е приятно, когато седнеш върху локвичка чужда пот.

Колкото и да е хубаво споделянето, има някои неща, които трябва да държим за себе си. Почистването е не само благ жест, но и санитарна нужда.

Не окупирай уредите

 
Говорейки за уреди, дъмбели и други тежести, хората проявяват разбиране един към друг и се съобразяват… в рамките на разумното, разбира се.

Ако в залата е претъпкано, приключи тренировката си по най-бързия и ефикасен начин. Подготви се така, че да не ти се налага да окупираш по няколко уреда, за да могат и другите да приключат по-бързо.

Не нарушавай личното пространство на другите

 
В много зали кардио уредите са наредени в една линия - лесно е да се качиш на която и да е, но когато има повече свободни места, препоръчително е да не се забиваш плътно до непознати.

Добра практика е да уважаваш личното пространство на всеки един в залата.

Не се хвали по лежанките

 
Няма нищо лошо в кратките разговори по време на тренировка, но ако приемаш тренировките като време за социализиране, внимавай да не започнеш да прекарваш по-голямата част от времето си в приказки.

Не пречи да държиш телефона в ръката си, но ако трябва да приемеш обаждане, гледай да не пречиш на останалите около теб.

Не прекалявай със снимките

 
За някои тренировката не е пълноценна, ако не са се тагнали от залата в някоя от социалките. Отново, лошо няма, стига да не се прекалява - да не нарушава ритъма на тренировката и да не пречи на останалите. Не забравяй, че залата не е място за пози, а за тренировки.

Не се зазяпвай

 
Също като със соченето с пръст, зяпането не е много приятно за околните. Естествено е да се радваш да видиш някой, когото намираш за привлекателен или те вдъхновява, но е просто плашещо да се фокусираш в един човек за прекалено дълго време.

Повечето хора не обичат да бъдат зяпани, камо ли сваляни в залата. Просто не забравяй да се фокусираш върху своята цел, а не върху нечие дупе.

Не прекалявай с музиката

 
Може и да ти харесва как блъска баса от слушалките, но това не означава, че всички в залата харесват същата музика като теб. Всеки има различен вкус и що се отнася до силата на музиката, която слушаш, препоръчваме да я държиш в разумни, ненатрапчиви граници.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес