Зареждане

Още 5 ММА звезди разказват за първите си боеве

Още 5 ММА звезди разказват за първите си боеве
Публикувано на: Март 28, 2018 в 22:07 ч

Продължаваме с вълнуващите дебютантски истории на едни от най-големите имена в историята на ММА.

След като ви представихме първите 5, продължаваме с още петима състезатели, които определено имат какво да разкажат. Започваме не с кого да е, а с...

Khabib Nurmagomedov
Стане ли въпрос за паметни първи срещи, спорно дали някой въобще би могъл да разкаже по-интересна от претендента за титлата Khabib Nurmagomedov.

Едва на 9 години, баща му Abdulmanap решава да пробва сина си, изправяйки го срещу истинска мечка в Дагестан.

Разбира се, истината е, че мечката все пак е била по-малка отколкото повечето от нас навярно очакват, но все пак е притежавала природни дарби. Редно е да споменем обаче също, че Khabib също е демонстрирал завидни умения, успявайки да я заключи на земята.

Звучи като някаква фантасмагория, но цялата случка е хваната на видео, което стана изключително популярно в YouTube години по-късно.

Nurmagomedov потвърди, че е той на видеото, като в последствие дори и баща му обясни причината зад случилото се.

"За начало, всеки баща иска да разбере на какво е способен синът му. Жалко е, че нямаше по-интересни боеве като беше по-млад. Но в края на краищата, срещата с мечката беше по-скоро като тест, отколкото упражнение."

Nurmagomedov в едно от своите интервюта споменава също, че се е бил и срещу друг представител на едни от най-отпасните хищници в природата.

"Когато се подготвях за двубоя с Michael Johnson, влязох в битка с един кавказки лъв в Южна Русия."

Johny Hendricks
Hendricks винаги е бил по-спеиален борец, но набързо научава, че има още какво да учи, когато за пръв път се появява в залата с надеждата да стане ММА боец.

Както той твърди, до тогава той никога не е влизал в спаринг, като дори не е слагал и боксови ръкавици. Все пак за първия си спаринг той излиза срещу Phil Baroni, който въобще няма намерение да щади новодошлия.

Битката не продължава дълго.

Hendricks бива набързо нокаутиран с комбинация от три удара, след като се опитва да нападне "The New York Badass".

Той бил толкова зашеметен, че по-късно същия ден се запознава два пъти с Randy Couture, сякаш никога преди не се е случвало.

Баща му го посъветвал да се прибере у дома и да стане треньор по борба, но след като преспал, все още бил твърдо решен да стане боец и се върнал в залата.

Brian Ortega
Ortega има още общо 13 братя и сестри и като малък не са му били чужди боевете.

А и е бил добър - баща му го е записал на уроци по кикбокс, когато е бил едва на 4 години. На 13-годишна възраст обаче попада на младеж, с 5 години по-голям, който успява да го заключи и да го пребори на земята.

Това накарало Ortega да се обърне към бразилското джиуджицу, в което бързо напреднал.

Когато бил на 15 години, той разбрал за предстоящо ъндърграунд ММА събитие и навил баща си да излъже за годините му, за да може да участва.

Това било нелегално състезание, така че ръкавици и правила е нямало, а самият Ortega се озовал срещу доста по-тежък 18-годишен.

На пръв поглед, неприятна ситуация за Ortega, но той бил достатъчно умел, за да се справи, събмитвайки опонента си във втория рунд.

"Тогава не знаех какво представлява този спорт."

"Изведнъж се озовах в една клетка с момичета с табели и т.н. Все още не знаех какво е ММА. Но ми хареса. Каквото и да беше, допадна ми."

Francis Ngannou
Fernand Lopez, главният треньор в MMA Factory в Париж не е знаел какво да очаква, когато негов приятел му праща Francis Ngannou.

Единствено му било казано, че Ngannou искал да стане боец, но нямал способност да си плаща да ходи на тренировки. Едва когато му дал боксови ръкавици, Lopez разбрал реално колко тежка била ситуацията на Ngannou, който помолил да си остави вещите в залата, тъй като бил бездомен.

Чисто съвпадение било, че същия ден в залата имало снимачен екип, които забелязали първия спаринг на Ngannou срещу бившия Bellator шампион в полутежка категория Christian M'Pumbu и втрещената реакцията на Lopez.

"Този тип", казал Lopez, сочейки Ngannou, който си отстоявал позицията, макар и с груба техника - "Ще продължава с тренировките и след две години ще е световен шампион."

Само три месеца по-късно Ngannou прави своя ММА дебют и въпреки базовите си умения, той не се уповава единствено на грубата си сила, ами успява да отбележи победа със събмишън.

"Той дори не знаеше какво прави. Просто се възкачи върху противника си и му хвана ръката. Дотам бяхме стигнали на този етап.", спомня си Lopez, смеейки се.

Justin Gaethje
Justin е бил толкова нахъсан да стане боец, че треньорът му по борба използвал този огън в негова полза, обещавайки му аматьорска ММА среща, ако си подобри оценките в училище.

Gaethje, разбира се, направил точно това и още същото лято направил своя ММА дебют на един набързо спретнат боксов ринг.

"Никога преди това не се бях бил. Не бях тренирал, не се бях пускал на спаринг... Психически обаче бях готов. Физически - не. Нямах и техниката."

Gaethje все пак е притежавал известни борчески умения, които му били от полза - още с първия гонг той хванал своя опонент и го треснал с главата в пода, зашеметявайки го.

Щом се изправили, той повторил тази техника, като този път нокаутирал противника си.

"Веднага си помислих, че е умрял. Лоша работа."

За щастие, нещата не били съвсем така и точно тогава "The Highlight" разбрал, че го чака светло бъдеще в боевете.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес