Зареждане

10 MMA звезди с пластични операции

10 MMA звезди с пластични операции
Публикувано на: Юни 22, 2018 в 00:45 ч

Без значение дали е с чисто козметична цел или по медицински причини, много от ММА бойците са лягали под ножа през годините.

В тази статия сме събрали за вас 10 от тях, разкривайки процедурите, на които са се подлагали, както и крайните резултати от тях. Започваме.


Pearl Gonzalez
Ако зависеше изцяло от нея, никой нямаше дори да разбере, че си е сложила импланти в гърдите преди UFC дебюта ѝ на UFC 210 миналата година, но от Нюйоркската атлетическа комисия имаха други намерения, които може би я засрамиха малко.

Преди кантарите от комисията я уведомяват, че няма да може да се състезава заради имплантите ѝ.

Няколко минути след шока обаче тя все пак убедила отбора си, че е твърдо решена да се състезава.

От UFC помогнали в ситуацията и все пак Gonzalez получи шанса да се бие в събитието. Разбира се, вече се беше разчуло и всички говореха за хирургическата намеса.

"Не съм сигурна, че исках целия свят да знае за операцията ми и да се говори така за мен. Ще покажа на всички, че не само имам импланти в гърдите, ами съм и изключително талантлив боец." 
 

Nick Diaz
Според пластичния хирург Frank Stile някои бойци имат череп, който ги прави по-склонни към разни травми и за съжаление, Nick Diaz е един от тях.

Diaz често получаваше рани около очите по време на своите битки - до такава степен, че през 2007-ма загуби срещата за титлата срещу KJ Noons в Elite XC след като лекарят спря битката заради обилно кървене още след първия рунд.

Като фен на бокса и на ММА, а и като човек с опит с лицевите травми, Stile предложил услугите си на Diaz, вярвайки, че ще може да ограничи тези случаи за в бъдеще.

Stile притъпил острите ръбове по костта около окото на Diaz, като това се превърнало дори в мода - няколко други бойци също решили да потърсят Stile за подобна процедура.

 
 

Paige VanZant
Някои от състезателките си признават, че са лягали под ножа с чисто козметична цел, но UFC звездата Paige VanZant не е една от тях.

По-наблюдателните фенове на 24-годишната състезателка обаче започнаха да подозират, че си е сложила импланти в гърдите в началото на годината, а скоро след това и тя самата потвърди.

"Да, уголемих си гърдите. Момиче съм и винаги съм искала да имам гърди. Така и не дойдоха, затова си ги купих."

Преди

След

 
 

Mark Hunt
UFC звездата в тежка категория Mark Hunt може и да не изглежда като човек, който да се подлага на пластична операция, но той беше принуден да легне под ножа през 2013-та.

Hunt получи сериозна инфекция и беше с огромна дупка в долната половина на крака - той дори сподели снимки, които определено не са за хората със слаби сърца.

Пластичната хирургия беше единствения му вариант, като той дори се подложи два пъти, тъй като първият не беше успешен. Добрата новина е, че той е отново в играта."Ето я. Раната заздравява благодарение на всички молитви. Няма да съм модел с красиви крака, но пак ще мога да се бия." 
 

Bec Rawlings
Бившата UFC състезателка Bec Rawlings беше толкова щастлива след като си сложи импланти в гърдите през 2016-та, че нямаше как да не сподели с всички в социалните медии:

"Толкова съм щастлива с операцията, която си направих в Мексико. Изглеждат толкова естествени, но разликата е драстична."

Съдейки по интервю, което 29-годишната австралийка даде в последствие, изглежда тя въобще не е притеснена от последствията, които може да има операцията на успехите ѝ в клетката:

"Три седмици след операцията вече правих спаринги. Нямах никакви проблеми. Явно са издръжливи."

 
 

Jessica Penne
Jessica Penne отнесе сериозен пердах от Joanna Jedrzejczyk през 2015-та и преди още да падне с ТКО носът ѝ вече беше в ужасно състояние - счупен и кървав.

Добрата новина в случая е, че самият Dana White се погрижи тя да бъде оперирана по възможно най-добрия начин, като дори за целта беше привикан и пластичен хирург. White коментира:

"Виждате ли ѝ носа? Изпратихме я в Лос Анджелис, където отиде при най-добрия пластичен хирург. Оправихме ѝ носа. Следващия път като я видите, обърнете внимание колко феноменално изглежда носът ѝ."

"Предвид раната, която имаше, ако беше отишла при друг доктор, носът ѝ щеше да изглежда ужасно сега. Щяха да я лепят, шият и какво ли не - щеше да е покъртително."

 
 

Wanderlei Silva
Като един от най-популярните бойци, Wanderlei Silva е отнасял немалко тупаници в лицето.

За негово нещастие обаче, това довежда до много белези около очите и проблеми с дишането заради счупванията на носа. През 2009-та той решава да се подложи на пластична операция, която феновете не подминаха.

"Имаше много спекулации около операцията. Хората обръщаха внимание на очите ми - имах над 200 шева само около тях. Затова лекарите взеха малко от костта, за да приберат подутините."

"Целта ми е да нямам толкова рани по време на битка - случвало се е да ми се цепва кожата само при одиране. Винаги имах по 7-10-15 шева и това пречеше на представянето ми.

Silva също поработи и върху носа си:

"Оправих си и носа - вече дишам по-добре и не хъркам толкова. Спя по-качествено и се чувствам много добре."

ПредиСлед 
 

Ronda Rousey
Технически, Rousey не се е подлагала на пластична операция, но Dana White ѝ беше намерил пластичен хирург след бруталната ѝ загуба от Holly Holm в края на 2015-та.

"Устната ѝ беше много сцепена. Беше отворена направо - не исках лекар да я шие. Как щеше да изглежда, ако я бяха шили според вас?"

"Намерихме най-добрия пластичен хирург от Австралия веднага след срещата. Той я заши и сега изглежда невероятно."

White допълва, че пластичните хирурзи обръщат повече внимание на пациентите си, когато ги шият.

"Шият отвътре навън."

"Пластичните хирурзи просто вършат по-добра работа от лекарите. Ако я беше шил лекар, въобще нямаше да изглежда толкова добре."

"В боевете тези рани трябва да се шият веднага. Не само от комзетична гледна точка, а и за да не продължават да се отварят и да правят белези."

 
 

Phil Baroni
В късния етап от кариерата му в UFC, "The New York Badass" Phil Baroni на няколко пъти си счупи носа, като това го накара да потърси услугите на популярния пластичен хирург Frank Stile.

Според самия Stile, щетите на Baroni не били само козметични, тъй като той имал и проблеми с дишането.

Stile успял да го оправи толкова добре, че Baroni започва да го препоръчва до такава степен, че чак самата му майка решава да се възползва от услугите на хирурга. 
 

Marcus Davis
"The Irish Hand Grenade" Marcus Davis е както професионален боксьор, така и ММА боец. През годините е получавал редица наранявания и сцепвания, като над очите е бил шит не по-малко от 77 пъти.

Дългогодишният му треньор Mark DellaGrotte споделя през 2009-та, че боецът му е бил принуден да се оттегли заради всичките тези проблеми, но в последствие се възползвал от услугите на д-р Stile. Той е един от първите бойци, които се подлагат под ножа му.

Stile взел малко от костта и добавил кожна тъкан, за да реши проблема с белезите.

Операцията струвала на Davis 7 500 долара, но Stile в крайна сметка не му взел парите - достатъчно му било единствено да се знае, че той е свършил работа на някои от топ звездите в UFC.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес