Зареждане

Деметриъс Джонсън и Хенри Сехудо гледат и коментират двете си битки

Деметриъс Джонсън и Хенри Сехудо гледат и коментират двете си битки
Публикувано на: Декември 3, 2022 в 12:00 ч
Деметриъс Джонсън и Хенри Сехудо са двама от най-добрите бойци в историята на MMA.

Първият доминира в категория муха на UFC шест години и направи 11 защити на титлата. Вторият го победи сензационно и сложи край на една страхотна ера. Джонсън и Сехудо се биха два пъти, през април 2016 г. и август 2018 година.

Първият път Джонсън беше по-силен. Той притисна съперника в тайландски клинч и го нокатура с колена в тялото за 2 минути и 49 секунди. Във втория двубой се получи стратегически шедьовър от пет рунда.

Деметриъс започна отново енергично, прекъсна перонеалния нерв на опонента си с лоу кик и спечели първия рунд. След това обаче Сехудо се възстанови, наложи волята си и събра много точки чрез граплинг контрол и натиск.

В крайна сметка Хенри взе битката с разделено съдийско решение. След тази битка Джонсън беше даден на ONE FC за Бен Аскрен. Сехудо се превърна в легендарният "Triple C", собственик на два UFC колана.

Четири години по-късно легендите неочаквано се сприятеляват и провеждат няколко лагера в залата на Сехудо в Аризона. Бойците се сближиха толкова много, че дори решиха да запишат видео анализ на двете си битки.

Този феномен е наистина невероятен. Кога други двама големи шампиони мирно и приятелски са седнали на дивана, за да гледат битките си? Прегледахме техните анализи и извадихме някои от най-интересните им фрази.

Първа битка:


Деметриус Джонсън: „Спомням си, когато се подготвях за теб, тогава нямаше рецепта как да те победя. Беше непобеден, с невероятна борба, тези вътрешни хватки, клинч, добър бокс. Спомням си, че в лагера отбелязах: "По дяволите, какъв огромен гръб има." 

Дори сега, когато се бием с теб, не мога правилно да те обгърна, да те натоваря с тежестта си, защото гърбът ти е мощен. Спомням си също, че в деня на двубоя играх видео игри, стриймвани в Twitch. 

Казвам на абонатите в чата: „Момчета, трябва да се махна, ще се върна скоро“. И просто излязох от стаята и отидох до съседната врата, която водеше от гранд хотел MGM директно към арената.


Хенри Сехудо: „Когато отидох на тази битка, се почувствах уверен. Знаех, че имам своята борба, и че съм намалил теглото правилно. Мислех, че ще те завлека. 

Единственото нещо е, че нещо не ми беше наред със стомаха, беше някак слаб. Спомням си, че преди битката някой ме прегърна и ме потупа по корема, а аз си казах: „О, боли, по дяволите“. 

Може би, ако имах малко по-различна диета, щях да имам повече мазнини, можех да издържа на коленете ти малко по-добре.

Деметриус Джонсън: „Забелязах, че след коляно в тялото, ти спусна дясната си ръка и аз смених коленете и вече те ударих в главата. 

Видях онази жена там в клетката. Тя беше толкова притеснена за теб, че извика: „О, моля те, спри битката!"

Хенри Сехудо: „Спомням си, че след това поражение брат ми беше толкова ядосан на мен. Каза ми: "Уволнете всички тези идиоти." И в крайна сметка уволних всички треньори, целия отбор.”

Деметриъс Джонсън: „С твоята борба можеше да работиш много по-добре в клинча. Много по-добре".

Втора битка:


Хенри Сехудо: „Ти ме удари в първия рунд точно в перонеалния нерв. Ударът не беше силен, като шамар. 

Ти ме удари с крак, но влезе право в нерва. Ходилото се нормализира някъде едва на 3 или 4 рунд."


Деметриъс Джонсън: „Трябваше да поема риска, като те нападна:“ О, ударен е, давай! Но реших да работя внимателно, да се огледам. 

Трябваше да работя повече в тази битка и се опитвах да бъда прекалено перфектен, твърде техничен."

Хенри Сехудо: „Ти ме удари с хай ритник в първия рунд. И просто го изядох, не показах, че съм наранен. Спомняте ли си, днес ви казах, че си поставих за задача тогава изобщо да не показвам реакцията си?

 Защото засяга съдиите. Дори се подстригвам късо, защото когато е дълга и се люлее, на съдиите изглежда, че си пропуснал удар. И вие реагирахте на всичко в тази битка. 

 Необходимо е да се масажират коленете и бедрата, така че кръвта да тече добре. Сега това е, което правя."


Деметриъс Джонсън: „Въпреки че в първия рунд спечелих повечето епизоди в стойка, когато седях на почивката, все още бях недоволен от себе си. Казах си: „По дяволите, трябва да миксираш." 

Спомням си, че във втория рунд разбрах, че не мога да те сваля, и реших: „Ще извадя от строя шибаните му крака с лоу кикове.


Хенри Сехудо: „Искаш ли да ти кажа нещо? Ти вкарваш лоукикове твърде високо. Имам големи и силни крака и бедра. Ако удариш по-ниско, където е перонеалният нерв, на подбедрицата, тогава ще имам проблеми. 

Има някои хора, като Ромеро, които са много устойчиви на лоукикове. Спомням си, че в края на втория рунд си помислих: "Трябва спешно да го свалим, трябва да го издърпаме на земята." 

Исках да направя скучна битка, исках да отида там, където е изгодно за мен. Така че да имам контрол на земята и благодарение на това мога да открадна рунда.


Деметриус Джонсън: „Ти притисна бедрата си силно, не можах да те вдигна и да те изхвърля. Между другото, в тази битка скъсах страничната връзка на коляното и подколенния мускул. 

Ритнах те, ти премести крака си, обърнах тялото си и всичко се обърка. Мисля, че беше в трети рунд."


Хенри Сехудо: „Сигурен ли си, че моите лоукикове не са причинили контузията на коляното?"

Деметриъс Джонсън: „Преди петия рунд не знаехме как съдиите ще гледат на лоукиковете.“


Хенри Сехудо: „Преди петия рунд имах задачата да те смажа, принуждавайки те да се отдръпнеш. Мислех, че резултатът е 2-2. Честно казано, дори в този момент ти беше по-добър от мен като боец. 

Но се съсредоточих върху битката като състезание, как да намеря начин да победя, как да спечеля контролно време и да покажа нещо на съдиите. 

Ти беше по-добър като боец, но аз бях по-добър като спортист. Виждаш ли, карам те да се отдалечиш и какво мислят съдиите за мен: „Той повече иска тази победа! Този бяга!"

И събрах контролно време, задържах те на мрежата в този рунд, ударих коленете ти. Честно казано, исках да те задържа на мрежата през цялата битка. 

И тогава, виж, премествам те. И когато се разменяме, много навеждаш глава, реагираш. Съдиите го гледат. Тогава си мислех, че печеля битката заради контролното време."

Деметриус Джонсън: „Честно казано, това е една от любимите ми битки. Една от най-добрите шампионски битки в историята на категория муха по отношение на техниката. 

Всеки от нас трябваше да спечели по 6 милиона долара за тази битка."

Хенри Сехудо: „Така е. И виж, последната ни размяна, идвам към теб, ти пак се отдръпваш, аз се удрям с юмрук, казвайки: "Хайде да разменяме крошета, пич!"

Ето и видео от реакциите на двамата:


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес