Зареждане

Историята на Matt Betzold

Историята на Matt Betzold
Публикувано на: Май 20, 2010 в 00:24 ч

Двадесет и шест годишният Matt Betzold не е обичаният амбициозен MMA боец.

Като за начало американецът е поел по този път само с един крак. Но това как е стигнал до тук, ще ви грабне вниманието.

На шест-годишна възраст, малкия Betzold както милиони деца преди него са правили, хапнал малко сладкиш. Само че сладката храна била напълнена с отрова от гъби, която била предназначена за баща му.

За да отмъсти на бащата на Matt, негов враг поставил малки парчета отровни гъби, надявайки се токсините да отровят човека. След като Matt случайно изял сладкиша животът му моментално бил в опасност. За да го спасят, лекарите трябвало да отрежат крака му под коляното.

matt betzold mma боец


Когато Matt пораснал и вече бил в състояние да разбере какво му се е случило, родителите му обяснили, че поради това стечение на обстоятелствата той трябва да живее като инвалид, а също му обяснили и за проблемното минало на баща му, който тогава бил член в рокерска банда.

"Баща ми движеше с хора, с които не трябваше да го прави," казва Betzold.

Ходенето на училище не било лесна задача за Betzold, както може да се досетите. Децата от класа му постоянно се закачали с него, защото бил "различен", а това закачане прераствало понякога и във физически сблъсъци. И точно така Matt искал да бъде.

"Израснах борейки се. Когато се биех с някой в училище го събарях на земята и там го удрях," казва Matt.

Тъй като двубоите му станали втора природа и необходимост, Matt се записал на тренировки по MMA не само за да подобри уменията си, но и да се пази от проблеми.

"Свикнах с времето. Сега хората ме използват за вдъхновение. Мисля че е така, чувам го постоянно. Това е и една от главните причини да се състезавам в момента. Освен това ми харесва много. Трябва да харесваш това, което правиш, мисля."

След като има статистика 3-1 в аматьорските състезания и сребърен медал от световното по граплинг през 2009-та, Betzold е на път да сбъдне мечтата си професионално.

Ако тази история ви звучи познато, нищо чудно да е така.

Инвалидът по рождение Kyle Maynard сбъдна мечтата си да се състезава в MMA миналата пролет. Въпреки, че завърши със загуба, триумфът му не беше никак незначителен. Betzold е също на двубой от същото.

Изискването към аматьорите да станат професионалисти е да имат изиграни поне пет двубоя, според началника на боксовата комисия на Arizona, Dennis O'Connell.

Когато Betzold стане професионалист, той не само ще се изправи срещу по-силна конкуренция, но ще се сблъска и с нови правила. По аматьорските правила в Arizona, ударите в главата са забранени, когато и двамата бойци са на земята, но в професионалните състезания са разрешени. Както се очаква, Matt ще бъде без протезата си и ще се бие предимно от колене.

Но ако смятате, че това е предизвикателство, за което той не е подготвен, той е готов да ви докаже обратното.

"Доказал съм това, защото кракът ми не е препятствие, което да ми пречи да премина през хората. Знам, че съдиите трябва да отговарят за сигурността на бойците, но истината е, че мога да доминирам над всички тези бойци на тепиха. Защо да не се бия?"

Като съпруг и баща на две деца, Matt Betzold е на път да сбъдне и тази негова мечта като стане професионален MMA боец. И по-добре не залагайте срещу него, защото може и да загубите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес