Зареждане

Последното видео на учителя на Bruce Lee, дни преди смъртта му

Последното видео на учителя на Bruce Lee, дни преди смъртта му
Публикувано на: Април 27, 2016 в 08:00 ч
 
 IP man, също познат като Yip Man, е китайски учител по Wing Chun, като някои от неговите ученици станали учители сами по себе си - в това число Wong Shun Leung и легендарният Bruce Lee.
 
Yip започнал да изучава Wing Chun от Chan Wah-shun, когато бил на 7. В последствие преподавал на Bruce Lee в ранните му години. След като бил диагностициран с рак на гърлото, Yip решил да се заснеме как практикува изкуството, за да могат бъдещите поколения да се учат от него. Само броени дни преди смъртта му той, учениците му и сина му IP Chun били готови с видеото, което предоставя възможността на бъдещите ученици да видят как легендите са го изпълнявали и да могат да се учат от тях.
 
В самото видео виждаме възрастният Yip в последните му дни да упражнява Wing Chun върху дървено чучело. Въпреки периода, в който е заснет клипът, прецизността и отмерените движения на учителя си личат отдалеч.
 
Yip става популярен след създаването на успешния филм "IP Man", който разказва за живота на учителя, като в главната роля е Donnie Yen. Филмът е от 2008-ма година и оказва драстично влияние върху популярността на легендарният боец.
 
Yip също оставя след себе си историята на Wing Chun в писмен вариант. Много негови предмети са изложени в музея "Yip Man Tong" във Foshan Ancestral Temple.
 
По-кратка версия с музика:
 
 
По-дълга и по-ясна версия:
 
 
Yip почива на 2-ри декември 1972 в Хонг Конг от рак на гърлото. Само седем месеца преди смъртта на Bruce Lee. Легендата обаче продължава да живее.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес