Зареждане

Държавният департамент на САЩ към UFC бойците: Не ходете при Рамзан Кадиров!

Държавният департамент на САЩ към UFC бойците: Не ходете при Рамзан Кадиров!
Публикувано на: Декември 15, 2022 в 00:00 ч
На малко места в света обичат смесените бойни изкуства / ММА / толкова, колкото в Чечня.


Сравнително малка република създава такъв брой топ бойци за различни промоции, че само Дагестан може да се конкурира с нея в тази област. Но не само местните спортисти са уважавани в Чечня. Суперзвездите на UFC Камару Усман, Хенри Сехудо и Джъстин Гейджи наскоро посетиха републиката.

Освен това бившите шампиони на най-голямата ММА промоция на планетата също посетиха и Руския университет за специални сили в Гудермес. Там бойците на специален полигон тренираха стрелба с различни видове стрелково оръжие – пистолети, автомати и картечници.

Вижте още - Трима бивши шампиони на UFC гостуват на Рамзан Кадиров в Чечня

Тогава дори опитаха ръчни противотанкови гранатомети! Под строг надзор на местни инструктори, разбира се. Нямаше никакви ексцесии, а самите бойци изглеждаха много доволни. Те явно наистина се наслаждаваха на процеса.

Естествено, известният глава на републиката Рамзан Кадиров коментира посещението на звездите на UFC.

„Веднага след пристигането си в нашата република, спортистите искаха да видят как е изграден подготвителният процес в университета за специални сили. 

Те с голямо удоволствие разговаряха с нашите инструктори, отработиха различни методи на тактическа стрелба и военна подготовка. 

Сега бойците ще могат смело да се записват като доброволци и да служат на интересите на страната ни. Шегите са си шеги, но момчетата наистина получиха много положителни емоции. 

Сега те искат да поканят други бойци на UFC да се присъединят към нас, така че да могат да гледат как истински мъже и защитници на Отечеството се учат да се бият. Ние ще им предоставим такава възможност.“, написа Кадиров.


Но не всички в Съединените щати харесаха факта, че звездите на UFC посетиха Чечня, особено като се има предвид как политиката на Русия се критикува в момента в Америка. Да, и Рамзан Кадиров не е на почит в САЩ, които постоянно му налагат нови санкции.

Вижте още - Рамзан Кадиров: Усман, Гейджи и Сехудо да се запишат доброволци в Русия

Не е чудно, че Усман, Гейджи и Сехудо получиха истински ураган от критики както от политици, така и от обикновени фенове в социалните мрежи. Гейджи получи доста негативи, като побърза да опровергае факта, че е отишъл специално при Кадиров.

„Това е чиста лъжа и клевета. Искате да кажете, че всички руснаци си приличат ? Да, бил съм там. Бил гост на детски рожден ден. Обичам да стрелям с оръжия. 

Смешно е, че се опитват да ме клеветят с неверни твърдения.", написа Гейджи си в социалните мрежи.


Въпреки това изявление, критиките към Гейджи продължиха, а и не само към него. Шумът около посещението се оказа толкова силен, че дори Държавният департамент на САЩ излезе с изявление:

„Ние знаем за връзките на Кадиров с чеченските бойци на UFC . Повтаряме, че гражданите на САЩ не трябва да пътуват до Русия, а тези в Русия трябва да напуснат незабавно. 

Нашите препоръки за пътуване за Руската федерация остават на ниво 4, което означава, че трябва да се въздържате от пътуване. Това решение беше взето поради редица фактори.”, цитираха изявлението от New York Times.

Най-вероятно след подобни изявления на Държавния департамент наистина ще има по-малко звездни гости в Чечня.

В крайна сметка подобни пътувания нанасят значителен удар върху репутацията на американците. От друга страна, едва ли известни спортисти ще понесат някакви санкции само заради посещението си при Кадиров.

 В края на краищата Гейджи, Усман и Сехудо не направиха нищо лошо. Те просто се забавляваха, а Кадиров определено знае как да обгрижва своите гости. Хамзат Чимаев също прекарва доста време при Кадиров, както и с неговите синове.

В момента чеченската звезда е в Дубай, където тренира с трима от синовете на президента. В края на 2020 година от САЩ наложиха санции срещу чеченската ММА лига ACA и бойния клуб Ахмат, които са собственост на Кадиров.

Ислам Махачев също посети Кадиров, веднага след като стана шампион на UFC през октомври. Предстои да видим дали в бъдеще други ММА звезди от САЩ ще пренебрегнат предупреждението на властите в САЩ и ще посетят Кадиров.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес