Зареждане

Анализ: Romero или Rockhold ще е големият победител в UFC 221?

Анализ: Romero или Rockhold ще е големият победител в UFC 221?
Публикувано на: Февруари 10, 2018 в 14:13 ч

Yoel Romero се издъни на кантара по-рано днес, но това което предстои в клетката е по-важно от всичко. Изненадващо е, че пътищата на Romero (12-2) и Luke Rockhold (16-3) не са се пресичали по-рано.

Те са двама от най-завършените бойци на планетата и са на топ ниво в средната категория от години. Именно затова нямаме търпение да гледаме утрешната битка пряко по Mtel Sport 2.
 

 
И двамата имат победи над Chris Weidman, Lyoto Machida и Ronaldo Souza.

Romero е елитен борец - олимпийски сребърен медалист - с нокаутираща сила в ръцете. Кубинецът има непредвидим стил на крака и нанася доста изчанчени удари от неудобни ъгли. На моменти дори играе малко мръсно.

Той варира с агресията си, за да хване противника си неподготвен. Като доказателство за това е нокаутът му с коляно над Weidman през 2016-та. При последния си двубой през юли той загуби от Whittaker само защото австралиецът успя да го надиграе със скорост и реално победи огъня с огън.

Стратегията на Rockhold обикновено е да стои на дистанция и да раздробява поетапно опонента си с тежки удари с крак. Той трябва да държи брадичката си прибрана в моментите, когато Romero ще се опитва да скъси дистанцията.

Бившият шампион на Strikeforce има черен колан по бразилско жиу-житцу и повечето му победи са със събмишън.

Ако надпреварата се пренесе на земята, работата ще е много вързана, защото всяка една грешка може да завърши с нокаут или ключ.
 
"Yoel е експлозивен, уважавам неговата борба," каза по-рано тази седмица Rockhold. "Той е най-добрият борец в ММА и един от най-добрите в борбата. Но той е експлозивен броец, а не позициониращ се. Той не може да се мери с мен на земята и ще разбере това. Ще го разбере съвсем скоро."

Честно казано тази среща е толкова равностойна, че прогнозирането ѝ е много трудно.

Може би Rockhold ще успее да го свали с някой ритник и да го довръши на земята, ще го заключи или ще изкара стратегически до крайните рундове. Освен ако Romero не му нацели брадичката още в началото или пък да го свали на земята, където да го контролира.

И за двамата сега не е моментът да стоят и да се пазят, затова може би ще има размени, затова залагаме за Romero с ТКО. А и коефициентът за победа на Romero, който е даден от букмейкърите е доста апетитен.

Зависи как ще се е отразило и свалянето на килограми на двамата бойци. Romero не успя да влезе в категорията, но определено се беше постарал. Не знаем точно колко се е измъчил при втория си, отново неуспешен, опит. Rockhold пък винаги е свалял доста, защото е тежък за средната категория, но с напредването на възрастта му става все по-тежко, както самия той призна.

Каква е вашата прогноза и залог за главното събитие на UFC 221?
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес