Най-големият сайт за бойни спортове

       

Анализ: Romero или Rockhold ще е големият победител в UFC 221?

Анализ: Romero или Rockhold ще е големият победител в UFC 221?
Публикувано на: Февруари 10, 2018 в 14:13 ч

Yoel Romero се издъни на кантара по-рано днес, но това което предстои в клетката е по-важно от всичко. Изненадващо е, че пътищата на Romero (12-2) и Luke Rockhold (16-3) не са се пресичали по-рано.

Те са двама от най-завършените бойци на планетата и са на топ ниво в средната категория от години. Именно затова нямаме търпение да гледаме утрешната битка пряко по Mtel Sport 2.
 

 
И двамата имат победи над Chris Weidman, Lyoto Machida и Ronaldo Souza.

Romero е елитен борец - олимпийски сребърен медалист - с нокаутираща сила в ръцете. Кубинецът има непредвидим стил на крака и нанася доста изчанчени удари от неудобни ъгли. На моменти дори играе малко мръсно.

Той варира с агресията си, за да хване противника си неподготвен. Като доказателство за това е нокаутът му с коляно над Weidman през 2016-та. При последния си двубой през юли той загуби от Whittaker само защото австралиецът успя да го надиграе със скорост и реално победи огъня с огън.

Стратегията на Rockhold обикновено е да стои на дистанция и да раздробява поетапно опонента си с тежки удари с крак. Той трябва да държи брадичката си прибрана в моментите, когато Romero ще се опитва да скъси дистанцията.

Бившият шампион на Strikeforce има черен колан по бразилско жиу-житцу и повечето му победи са със събмишън.

Ако надпреварата се пренесе на земята, работата ще е много вързана, защото всяка една грешка може да завърши с нокаут или ключ.
 
"Yoel е експлозивен, уважавам неговата борба," каза по-рано тази седмица Rockhold. "Той е най-добрият борец в ММА и един от най-добрите в борбата. Но той е експлозивен броец, а не позициониращ се. Той не може да се мери с мен на земята и ще разбере това. Ще го разбере съвсем скоро."

Честно казано тази среща е толкова равностойна, че прогнозирането ѝ е много трудно.

Може би Rockhold ще успее да го свали с някой ритник и да го довръши на земята, ще го заключи или ще изкара стратегически до крайните рундове. Освен ако Romero не му нацели брадичката още в началото или пък да го свали на земята, където да го контролира.

И за двамата сега не е моментът да стоят и да се пазят, затова може би ще има размени, затова залагаме за Romero с ТКО. А и коефициентът за победа на Romero, който е даден от букмейкърите е доста апетитен.

Зависи как ще се е отразило и свалянето на килограми на двамата бойци. Romero не успя да влезе в категорията, но определено се беше постарал. Не знаем точно колко се е измъчил при втория си, отново неуспешен, опит. Rockhold пък винаги е свалял доста, защото е тежък за средната категория, но с напредването на възрастта му става все по-тежко, както самия той призна.

Каква е вашата прогноза и залог за главното събитие на UFC 221?
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Топ 5 на най-добрите бойци за 2015 година

Топ 5 на най-добрите бойци за 2015 година
Безспорно 2015 година бе много успешна за някои бойци.
Статии » декември 26, 2015 (1)
цялата статия

Rashad Evans продължава да бъде мразен от феновете

Rashad Evans продължава да бъде мразен от феновете
Защо въпреки всичките победи феновете продължват да не го харесват? Rashad все още е наричан: надценен, неталантлив, боец който не може да те грабне.
Статии » август 10, 2011 (6)
цялата статия
Мнения в Facebook