Зареждане

7 изненадващи ползи от сваления гард

7 изненадващи ползи от сваления гард
Публикувано на: Декември 25, 2017 в 18:38 ч
 
 Едно от първите неща, които се учат в някои бойни спортове е, че ръцете винаги трябва да пазят главата от ударите на противника.
 
Въпреки това обаче, много ММА бойци не следват това правило и в следното видео професионалният атлет Jeff Chan обяснява какви са ползите от ниския гард.
 
Като за начало, Chan вярва, че по този начин може да се вкара повече сила в удара. Донякъде има логика, тъй като ръката изминава по-голямо разстояние.Chuck Liddell през по-голямата част от кариерата си играе с нисък гард, като това неведнъж му е помагало да наказва своите опоненти с нокаут. Към своя край обаче, когато вече скоростта му намалява, нетипичният гард започва да му играе лоша шега.
 
Свалените ръце Chan споделя също, че спомагали при предотвратяване на различни опити за поваляне, както и на по-ниски удари. 
 
И въпреки че много от бойците, като в това число влизат и Stephen 'Wonderboy' Thompson и Michael 'Venom' Page, си служат с нетипичния гард, те са по-скоро изключение и препоръчваме начинаещите да започнат своята практика с правилна техника.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес