Зареждане

Конър инжектирал стволови клетки: Може би лечението влоши контузията

Конър инжектирал стволови клетки: Може би лечението влоши контузията
Публикувано на: Юни 24, 2024 в 07:54 ч
Бившият шампион в две теглови категории Конър Макгрегър разкри, че се е подложил на лечение, за да се справи със счупения си пръст на крака, който го извади от UFC 303 този уикенд, чрез използването на стволови клетки - което според него сега може да е влошило травмата му.

Макгрегър, бивш безспорен шампион в лека категория и носител на титлата в категория перо, през последните три години не се появяваше в октагона - получи счупване на лявата пищялна и фибула в първия рунд при загубата с ТКО с лекарска стопировка от бившия временен носител на златото Дъстин Поайрие.

И планирано да се завърне на UFC 303 следващия уикенд по време на Международната бойна седмица, Макгрегър се оттегли от двубоя си в полусредна категория с Майкъл Чандлър, като се позова на "разтърсваща" фрактура на пръста, която се очаква да го отстрани за потенциален период от два месеца.

Конър Макгрегър предоставя актуална информация за контузията

Вече планирайки завръщането си - като гледа към завръщане в действие през август, бившият шампион в две категории, Макгрегър разкри, че се е подложил на лечение със стволови клетки, за да се справи с травмата на пръста си, обаче признава, че не е сигурен дали то е подействало по най-добрия начин.

"Поставиха ми стволови клетки - направих всичко, което поискаха - поставиха ми стволови клетки, взеха ги от гърба ми и ги поставиха в крака ми, 20 мг (милиграма) от собствения ми гръб от костния мозък вътре", каза Конър Макгрегър пред Severe MMA. "Точно в счупването на пръста."


"Но шибаният ми пръст е възпален, приятелю", обясни Конър Макгрегър. "И не знам дали стволовите клетки бяха правилен ход. Вече не мисля, че става дума за подуване - мисля, че това са просто течности или стволови клетки в пръста ми. Така че си мисля: "Сега постоянно ли ще имам подут пръст?"

Въпреки несигурността на главния изпълнителен директор на UFC, Дана Уайт, Макгрегър потвърди, че все пак ще преследва двубой с гореспоменатия, Чандлър при незабавното си завръщане към активна състезателна  дейност.

Смятате ли, че Конър Макгрегър може да се бие тази година?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес