Зареждане

Иржи Прохазка: Пътят на самурая ме промени изцяло! Ще бия Перейра

Иржи Прохазка: Пътят на самурая ме промени изцяло! Ще бия Перейра
Публикувано на: Юни 28, 2024 в 02:00 ч
"Чешкият самурай" Иржи Прохазка, преди да се бие за шампионския пояс на UFC 303, запозна феновете с тайните на живота на самурая и положителното му въздействие върху него като личност.

Малко повече от две седмици преди UFC 303, бойната карта претърпя значително преструктуриране. Главното събитие на вечерта беше заменено от Алекс Перейра и Иржи Прохазка, които ще се бият в реванш за пояса в полутежка категория. До тази битка се стигна, след като Конър Макгрегър се контузи и отпадна от битката си с Майкъл Чандлър.

Чехът призна, че приемането на тази битка в кратък срок е задължение на истински воин. Иржи даде интервю за Ариел Хелуани и сподели, че е уверен в победата си. В края на 2023 година той загуби от бразилеца, но сега е фокусиран и вярва в победата:

"Просто прегърнах този начин на живот и си обещах, че ще направя всичко възможно, за да го овладея. Да стана майстор в моята област – това имам предвид. Това съм аз, това е моят дух, това е моят начин на живот и затова го правя. Ето защо ставам сутрин, отивам да тичам и след това медитирам.  Когато разбереш, че си само съзнание, дух, качеството на духа ти ще стане качество на живота ти.

Когато осъзнаеш това, ще започнеш да се храниш по-здравословно, ще се изразяваш по-добре, качеството на отношенията ти с приятелите, приятелката ти, семейството ти ще се подобри и естествено ще започнеш да бъдеш добър човек. Не се започва така, всички сме добри хора. Просто понякога не го виждаме, но всички имаме добро в себе си. Ето защо за мен няма противник в света, защото единственият ми противник е вътре в мен, моето его. 

Спира ни да работим за постигане на целите си и ни казва, че не искаме. Но когато прегърнеш пътя на воин, не само като боец, но като воин дълбоко в себе си, борейки се срещу слабостите си - тогава всичко се променя. Ще спечеля тази битка. Ще спечеля тази битка и вярвам, че ще го направя. Това е всичко. Нямаше да се бия, ако не вярвах в себе си. Приех, че ще постигна всичко, което мога. Сега е страхотна възможност да го покажа.", каза Прохазка.

Ще успее ли Иржи да победи ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес