Зареждане

Макгрегър срещу Силва - циркът, който бихме гледали

Макгрегър срещу Силва - циркът, който бихме гледали
Публикувано на: Август 19, 2020 в 08:44 ч
Двубой между Конър Макгрегър и Андерсън Силва би бил лоша идея и напълно нелогичен. Но се вписва идеално с цялата лудост, която се изсипа през 2020-та.

Двама от най-атрактивните страйкъри в историята на UFC несъмнено са Макгрегър и Силва. Те са участници в най-яките клипчета, които можем да показваме на всеки нов фен колко атрактивен е този спорт.

Затова защо да не ги видим и един срещу друг?


Силва сподели, че вече е водил преговори за двубой с Макгрегър, но от UFC са отказали да организират битката.

В момента той е най-възрастният боец в организацията и не се е бил от май 2019-та, когато загуби с ТКО от Джаред Каноние. От 2013-та статистиката на бившия шампион е 1-5.

Вижте също: Андерсън Силва се стягал за двубой с Макгрегър

Макгрегър не се е състезавал от януари, когато победи Доналд Серони само за 40 секунди. Самата битка беше доста странна най-вече поради разликата в размерите им.

Силва никога не се е състезавал под средната категория в UFC, докато Макгрегър се подвизава предимно в леката.
 

Затова битка между двамата ще е доста странно решение, но напълно ще се впише в 2020-та. И двамата се намират в интересна и леко неясна позиция - Силва се опитва да приключи договора си и да се пенсионира.

Макгрегър все още се счита за фактор в леката категория, макар че е 1-1 там, откакто напусна категория перо през 2016-та.

В леката обаче продължават да навлизат нови и свежи бойци, а в полусредната е препълнено с конкуренция, което поставя Макгрегър в неизгодна позиция. Особено сега, когато фенове не могат да посещават събитията. А и в момента той се води оттеглил се от спорта.
 

Силва пък може и да смъкне малко килограми под средната категория и двамата да се срещнат там.

Цялата ситуация прилича на двубоя между Силва и Ник Диаз в UFC 183. Това беше един напълно безмислен двубой, чият единствена цел беше да се проведе за забавление на феновете. И това сработи идеално. Гаранция е, че Макгрегър би се вписал идеално в същия сценарий на мястото на Диаз, за да се организира отново такава безмислена супербитка, която обаче ще бъде печеливша за всички участващи.

Бихте ли гледали с интерес двубой между Силва и Макгрегър и на кого бихте заложили?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес