Зареждане

Дейна Уайт: Джон Джоунс е номер 1 в света на ММА

Дейна Уайт: Джон Джоунс е номер 1 в света на ММА
Публикувано на: Август 6, 2024 в 10:00 ч
Дейна Уайт, шефът на UFC, отново защити Джон Джоунс. Този път изпълнителният директор на организацията разкритикува класацията без разделяне на тегловните категории, в която според него "Bones" трябва да е номер 1.

Джоунс е настоящият шампион на UFC в тежка категория, който не се е бил в октагона от март 2023 година. Тогава той победи Сирил Ган и спечели титлата в UFC до 120 килограма. В миналото боецът доминираше в по-ниската категория, полутежка категория. 

Сега се говори, че Джоунс ще се завърне в игра този ноември, за да се изправи срещу Стипе Миочич. В момента в класирането Ислам Махачев и Алекс Перейра са пред американеца, който заема 3-то място. Уайт смята, че това е най-глупавото нещо в историята на класирането:

"Джон Джоунс в момента е номер 3 в класацията на UFC, независимо от тегловната категория. Това е едно от най-нелепите и глупави неща в шибаната история на класирането. Джон Джоунс все още е активен боец. Той победи Сирил Ган и се контузи. Той трябваше да се бие миналата година, но сега ще се бие през ноември. 

Джон Джоунс е номер 1 в класацията, независимо от тегловите категории. Край на историята. Ако искате да поставите Ислам Махачев и Алекс Перейра на второ или трето място - ОК. Ако някой поставя някого над Джон Джоунс, той не знае нищо за бойните спортове.", каза Уайт.

Съгласни ли сте с Уайт ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес