Зареждане

От щаба на Робърт Уитакър очакват ново оттегляне от Хамзат Чимаев

От щаба на Робърт Уитакър очакват ново оттегляне от Хамзат Чимаев
Публикувано на: Август 6, 2024 в 12:00 ч
Хамзат Чимаев е отменил толкова много мачове в кариерата си, че противниците му дори не очакват той да се бие с тях.

Хамзат е носител на наистина голямо име, което, за съжаление, зрителите рядко виждат в клетката. Когато обаче здравето му го позволява, в повечето случаи това е доминантно представяне. Сега чеченският боец преследва шампионския пояс в средна категория.

Затова Дейна Уайт реши през юни, че ще му даде този шанс, ако победи бившия шампион Робърт Уитакър. Въпреки това, когато датата на битката наближи, Чимаев изяде нещо развалено, получи хранително отравяне и се отказа от битката. 

Уитакър остана на събитието и победи заместника Икрам Алискеров. Роб се надяваше, че шансът за титлата е гарантиран, но UFC решиха пак да пробват с битката срещу Чимаев. Преди няколко дни UFC обявиха, че двамата ще се бият на UFC 308 в Абу Даби през октомври.

Тайтъс Дей, който е мениджър на Уитакър не вярва, че битка ще има. Ето какво каза Дей пред Fox Sports Australia:

„Знаем, че сме най-добрите в средната категория. Така че никога не избираме противник. И сега, когато от UFC ни казаха, че искат да пренасрочат битката с Хамзат Чимаев за октомври, ние не възразихме. Въпреки че, разбира се, бихме предпочели да се бием за титлата. Роб е професионалист до край. 

Той никога не създава проблеми и ще се подготви честно за този мач. В съзнанието си обаче смята, че в крайна сметка отново ще трябва да се изправи срещу друг противник. Малко от нас вярват, че Чимаев ще започне сериозно. Последният път, когато видях Чимаев, дори не ми хрумна, че той приема битката с нас сериозно.“, каза Дей.

Ще видим ли тази битка или ще последва ново оттегляне от чеченеца ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес