Зареждане

Антон Янчев преди BRAVE: Ще покажа плодовете на моя труд

Антон Янчев преди BRAVE: Ще покажа плодовете на моя труд
Публикувано на: Август 2, 2024 в 11:00 ч
Антон Янчев е един от избраните български бойци, които ще се изправят срещу бойни атлети от цял свят в престижната световна организация BRAVE, която гостува в Бургас на 24-ти август.

Янчев ще е един от участниците в главната файткарта на вечерта, в която ще видим едни от най-добрите български бойци.

Предизвикателството за Янчев идва още преди битката. По време на лагера той трябва да свали общо 16 килограма, за да влезе в новата за него категория - до 70 кг.

"За първи път ще свалям до 70 кг, тъй като предните битки свалях до 74-75 кг. Предните пъти ги свалих доста лесно и смятам, че ще се справя лесно с още 4 кг."

След две успешни излизания на професионалния ринг, които печели със събмишън в първите рундове, Янчев е готов за висока летва - престижния турнир BRAVE, от който са излезли много звезди на UFC и настоящи шампиони, като Хамзат Чимаев, Умар Нурмагомедов, Илия Топурия и др.


Въпреки, че знае, че ще го гледат мачмейкъри от цял свят, Антон не е притеснен.

"Получих покана от Теодор Карастоянов за събитието. BRAVE е голяма организация, но нямам допълнително напрежение преди участието ми там. Просто искам да изляза и да покажа това, за което съм се трудил през цялото време."

Боецът споделя, че не намаля тренировките дори и да не се готви за състезание. А в подготвителния си лагер тренира от двуразово до 4 пъти на ден.

За пръв път обаче Янчев добавя тренировки по бокс към режима си, тъй като сега срещу него се изправя полякът Патрик Крзак.



29-годишният състезател от Shark Top Team е в серия от три поредни победи, всичките приключили в първия рунд.

Крзак също има опит в бразилжкото жиу-жицу, като там е лилав колан, но обича тежкия контрол и размяната на удари.

"Не съм впечатлен от опонента ми. Не е лош противник, но планът ми е да го приключа в първия рунд. Всеки има стратегия за играта, но реално всичко е до усещане - както го чувстваш, като влезеш в клетката.

Аз съм уважителен и излизам да си свърша работата. Излизам, за да покажа плода на целия ми труд."

По време на заниманията си с жиу-жицу Янчев е тренирал и предподавал в един от най-големите отбори в Швеция и Испания, където тренират топ бойците на Европа.


От там той споделя и впечатленията си от видяното.

"Начинът по който се водят тренировките не е по-различен от начина, по който го водим тук. Там плюс е, че има повече спаринг партньори.

Предимство при нас е, че сме по-гладни и искаме победата повече. Смятам, че сме по-сериозни и по-мъжкари. Това е лично мое мнение от това, което съм видял."

А това дали в чужбина пробивът при професионалистите е по-лесен, отколкото в България, боецът коментира така:

"Все отнякъде трябва да се тръгне. Въпрос е и на късмет. Някои примерно са по-близки до хора като Чимаев, които им намират спонсори. Други пък трябва да работят паралелно с бойната си кариера. Навсякъде е въпрос на шанс или късмет да намериш някой да ти помага, за да можеш да се фокусираш изцяло върху тренировките."

BRAVE 86 в Бургас ще бъде първото събитие на организацията от турнето ѝ из Европа.


Бойците участващи в събитието са до един с положителни статистики и се очаква изключително динамична бойна галавечер от световно ниво.

"Такова събитие в България досега не е имало. Феновете на бойните спортове, ако го пропуснат, ще съжаляват. А освен това е и лесно достъпно - цените изобщо не са скъпи. Ще е много интересно и ще си заслужава."


Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес