Зареждане

Иман Хелиф: Жена съм! Винаги съм била жена

Иман Хелиф: Жена съм! Винаги съм била жена
Публикувано на: Август 6, 2024 в 02:00 ч
Иман Хелиф, която ще се завърне у дома от Олимпиадата поне с бронзов медал, отговори на публичните критики, сравнявайки я с мъж. Международната боксова асоциация повдигна обвинение, че Хелиф е жена с мъжки хромозоми, поради което я отстраниха от световното първенство.

Впоследствие към обвиненията се присъедини и вицепрезидентът на престижната световна боксова организация WBO Ищван Ковач, който подаде официална жалба до Олимпийския комитет. Настояването на нито една от страните не се увенча с успех.

Иман Хелиф, която през последните дни стана известна в цял свят, но не по начина, по който се надяваше, сега е изправена пред вълна от обвинения. Мнозинството от хората твърди, че 25-годишната алжирка има XY хромозоми и следователно е родена като мъж в тялото на жена.

Самата тя коментира засилващите се критики в интервю за Unilad.com. Eто какво сподели тя:

„Бих искала да посветя този успех на целия свят и преди всичко на моя народ, арабския народ. Слава на Арабия. И още нещо ще кажа. Искам целият свят да знае, че не съм мъж. Аз съм жена, винаги съм била жена и винаги ще бъда жена. 

Със сигурност не планирам никаква промяна.“, каза Хелиф, която според Международния олимпийски комитет отговаря на всички критерии, за да се състезава в категориите на женския бокс.

Хелиф следва да се бие на 6 август в Париж, където предизвиква Janjaem Suwannapheng в полуфинал в полусредна категория. Ако спечели, тогава тя отива на финал и ще се бори за златото. Това също несъмнено би било успех, който ще бъде коментиран в световен мащаб.

Вие какво мислите по тази противоречива тема ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес