Зареждане

Дейвисон Фигередо иска битка за титлата в категория петел

Дейвисон Фигередо иска битка за титлата в категория петел
Публикувано на: Август 6, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в категория муха Дейвисон Фигередо реши, че след като спечели три битки в категория петел, е време да получи битка за шампионския пояс. Той иска да се изправи срещу победителя от двубоя между Шон О'Мали и Мераб Двалишвили.

Миналия уикенд в UFC на ABC 7 в Абу Даби, Фигередо победи скорошния претендент за титлата Мaрлон "Chito" Вера, записвайки третата си победа в три битки в категория петел. „Богът на войната“ сега би искал да получи своя шанс да спечели титлата.

За негово съжаление Дейна Уайт вече потвърди, че Умар Нурмагомедов е следващ за титлата. Това показва, че Фигередо ще трябва да се бие поне още веднъж, а чак след това да се бие за златото. Ето какво каза Дейвисон, след като се справи с Вера:

"Мисля, че ще бъде луда битка. Имаме Шон О'Мали, страхотен страйкър, както и Мераб Двалишвили, граплър. Искам да се бия с всеки, който спечели шампионския пояс. Искам да получа шанса си за титлата. „Чито“ е много корав човек, но знаех, че ще мога да го сваля. Знаех го и видях възможности да го сваля. 

Но знам, че той е голям корав човек и аз просто показах какво мога. Разликата е в силата, която придобих сега. Тялото ми е по-здраво и съм по-щастлив, защото не трябва да страдам толкова много, докато отслабвам.", каза Фигередо.

Трябва ли Фигередо да получи шанс за титлата ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес