Зареждане

Карини след битката с джендъра Хелиф: Никога не са ме удряли толкова тежко

Карини след битката с джендъра Хелиф: Никога не са ме удряли толкова тежко
Публикувано на: Август 2, 2024 в 02:00 ч
Неотдавнашният олимпийски боксов мач между италианката Анджела Карини и алжирката Имане Хелиф разпали ожесточена полемика. Двубоят, който продължи само 46 секунди, завърши с видимо разстроена Карини, която обяви мача за „несправедлив“, след като получи само два удара.

Вижте още - Мъж бие жена! Вълна от недоволство след Хелиф - Карини в Париж

Инцидентът повдигна сериозни опасения относно квалификацията на пола в спорта, тъй като Хелиф преди това получи забрана от голям турнир по бокс поради неуспешни тестове за тестостерон. Преди време президентът на IBA Умар Кремлев разкри, че Хелиф има „XY хромозоми.

Това вероятно означава, че Хелиф е интерсексуален, а не транс. Това не е първият интерсексуален спор в историята на Олимпийските игри. На ринга 25-годишната Карини показа очевидно страдание. Тя хвърли шлема си на пода, отказа ръкостискане и падна на платното в сълзи.

Въпреки усилията си, тя не издържа на ударите, които описва като най-силните, които някога е изпитвала.

"Качих се на ринга, за да се бия. Но вече не ми се искаше след първата минута. Започнах да усещам силна болка в носа. Не се отказах, но от един удар ме болеше твърде много и казах достатъчно. Никога не са ме удряли толкова силно. Тръгвам си с високо вдигната глава. Не съм в позицията да кажа, че това е правилно или грешно. Не съм. 

Свърших си работата като боксьор, излизах на ринга и се биех. Не успях, но излизам с високо вдигната глава и с разбито сърце. Аз съм зряла жена, рингът е моят живот. Винаги съм била много инстинктивна, но когато усетя, че нещо не върви добре, това не е капитулация, а зрялост да спра.“, сподели Карини.

Да се надяваме, че женските боксьори ще отказват такива битки в бъдеще.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес