Зареждане

Мъж бие жена! Вълна от недоволство след Хелиф - Карини в Париж

Мъж бие жена! Вълна от недоволство след Хелиф - Карини в Париж
Публикувано на: Август 2, 2024 в 02:00 ч
Италианската боксьорка Анджела Карини внезапно сложи край на олимпийската си мечта.

Тя се отказа след само 46 секунди в първия рунд срещу алжирката Имане Хелиф, която е транссексуална боксьорка с мъжки хормони. Хелиф е в светлината на прожекторите от известно време поради предишна дисквалификация.

Тя получи забрана от световното първенство през 2023 г., защото не отговаря на новите правила на Международната боксова асоциация (IBA). Тези правила изключват спортисти с XY хромозоми от участие в женски турнири.

Карини посочи, че винаги е служила на страната си с лоялност, но този път не може да продължи. Някои спортни асоциации са поставили ограничения върху количеството тестостерон при жените спортисти, докато други изключват всички спортисти, които са преминали през мъжки пубертет.

Поради оттеглянето на Карини, Хелиф автоматично преминава в следващия кръг. Алжирският боксьор остава в светлината на прожекторите, въпреки предишните спорове. Тази позорна битка донесе вълна от критики към Хелиф и тези, които позволяват това да се случва.

"Какъв срам!", написа кикбоксьора Ники Холцкен.

"Трябва да защитим почтеността на женския спорт. Не бих участвала в такава битка.", написа ММА звездата Крис Сайборг.

"По дяволите, защо позволяват на мъж да се бие с жена ? Не я виня, че реши да се откаже от този позор.", написа боксьора Антъни Фоулър. 

„Това е отвратително. Това е пародия. Няма значение в какво вярваш. Това е погрешно и опасно.", написа Джейк Пол.

Вие какво мислите по темата ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес