Зареждане

Tim Kennedy срещу Kelvin Gastelum: Ключовете към победата

Tim Kennedy срещу Kelvin Gastelum: Ключовете към победата
Публикувано на: Декември 8, 2016 в 09:57 ч
 
Бойците от средна категория на UFC Tim Kennedy и Kelvin Gastelum излизат един срещу друг на UFC 206 този уикенд в Торонто, Канада.


След противоречивия край на двубоя му с Yoel Romero, Tim Kennedy си взе малко повече почивка, но сега той отново ще влезе в Октагона, за да покаже какво може. Той ще приветства и Kelvin Gastelum в средна категория на компанията.

Kelvin Gastelum е особен случай. Той разполага с тонове талант и сърце, но проблемите му със сваляне на теглото го принудиха отново да се качи в средна категория, макар и размерите му да са по-скоро за полусредна.

Но да видим и ключа за победата и за двамата мъже.

Tim Kennedy

Актив: 18-4

Ключови победи: Michael Bisping (The Ultimate Fighter: Nations Finale), Rafael Natal (UFC Fight for the Troops 3), Robbie Lawler (Strikeforce: Fedor vs Henderson)

Ключови загуби: Yoel Romero (UFC 178), Luke Rockhold (Strikeforce: Rockhold vs Kennedy), Ronaldo Souza (Strikeforce: Houston)

Ключ към победата: Kennedy е лукав ветеран. На стойка той е активен с краката си, а силата му често заблуждава. Когато стане въпрос за граплинг, уменията на Kennedy в борбата и граплинга го правят труден съперник, с когото да се бориш, особено ако той е върху теб.

Когато прибавим към това неговото сърце и физическа кондиция, успехът на Kennedy не буди чак такава изненада.

В този мач Tim Kennedy има предимство по отношение на физическите размери, което може да се окаже важно. Gastelum е по-чистият, по-ефективен страйкър, също и талантлив граплър, като той е по-млад и по-добър атлет.

Но също така, той е боец от полусредна категория.

Gastelum имаше проблеми с клинч повалянията на Neil Magny, а това е област, където Kennedy се чувства наистина добре. Той е по-голям, по-силен и по-опитен. Kennedy би трябвало да знае как да използва тези предимства, за да печели не само рундове, но и самия мач. Той ще трябва да се справи с правия удар и скоростта на Gastelum, но предимството на Kennedy в близкия бой и от горна позиция са значителни.

Kelvin Gastelum

Актив: 12-2

Ключови победи: Johnny Hendricks (UFC 200), Rick Story (UFC 171), Jake Ellenberger (UFC 180), Uriah Hall (TUF 17 Finale)

Ключови загуби: Tyron Woodley (UFC 183), Neil Magny (UFC Fight Night 78)

Ключ към победата: Gastelum е страхотен атлет с чудесни инстинкти и обширен набор от умения. Той не е технически майстор в нито едно отношение, но той наистина умее да се възползва, когато открие предимство и може да изгради играта си върху него.

Както бе споменато, той ще бъде по-дребният боец в този двубой, но това може да се окаже и предимство. Неговата защита срещу поваляния би трябвало да бъде солидна, а сега той би трябвало да може да вдигне и по-високо темпо, избягвайки нужното сваляне на килограми.

Скоростта убива.

Gastelum показа коварен прав удар в предишните си мачове, като това би трябвало да е ключът и тук. Ако той успее да се движи с краката си през цялото време и започне да залива главата на Tim Kennedy с прави удари, то животът на неговия опонент бързо ще се стъжни.

Ако Gastelum успее да държи Kennedy на дистанция, той ще има сериозно предимство. Неговите комбинации и ритници са много по-плавни, като с тях той би могъл да сломи съперника си.

В този мач всичко опира до дистанцията, а Gastelum трябва да държи опонента си далеч от себе си, за да спечели.

Обобщение: Това е интересен тест и за двамата мъже, за да видим къде точно стоят те.

Вече 37-годишен, Tim Kennedy не е млад боец. Той си взе и две години почивка. Това може да му помогне да се възстанови напълно от контузиите си и да го мотивира, но също така може да го е оставило “ръждив” и бавен.

Срещу млад убиец като Kelvin Gastelum, това може да бъде ужасна комбинация.

Този двубой ще покаже, дали Tim Kennedy принадлежи към топ бойците в средна категория. Евентуален успех ще го направи значим в дивизията, докато поражение ще остави бъдещето му неясно.

А колкото до Gastelum, той няма истинско място в тази категория. Той може и да се справи срещу някои от бойците от Топ 15, но абсолютно най-добрите в категорията биха го убили. Той просто е твърде дребен. Междувременно, той бе претендент от Топ 5 в полусредна категория, като реално той спечели срещу настоящия шампион.

Победа или загуба, основната цел на Gastelum трябва да бъде да се върне в полусредна категория. Той не е твърде едър за тази дивизия, но му липсва дисциплина. Има не малко специалисти по теглото, например George Lockhart, които могат да го държат под око, да му изготвят хранителни планове и да му попречат отново да стори нещо глупаво.

Това може и да му струва пари, но по-добре така, отколкото никога да не си имал шанс за златото.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес