Зареждане

UFC наръчникът на Dan Hardy

UFC наръчникът на Dan Hardy
Публикувано на: Октомври 25, 2012 в 10:00 ч
Снимка: wikimedia.org
Dan "The Outlaw" Hardy е един от водещите великобритански бойци в нелекия свят на UFC. Той наскоро стана първият от своята държава, който имаше възможността да вземе UFC титлата, побеждавайки Mike Swick с единодушно съдийско решение. Няколко дена след победата Hardy заяви, че следващата му цел е да победи победителят в полусредна категория Georges St-Pierre. "Веднага щом решим датата за срещата, се връщам към тренировките," споделя Dan. "Тръпна в очакване. След това, след мача, следват защитите на титлите, но... първо трябва да се добера до колана като за начало!"
 
Dan смята, че популярността на спорта се дължи на вълнуващата му атмосфера: "Това е толкова завладяващ спорт - разраства се изключително бързо и не би искал да оставаш по-назад, защото всеки постепенно започва да говори за него, докато ти продължаваш да си гледаш позьорските предавания от сорта на Big Brother."
 
Мислиш ли, че притежаваш всичко нужно, за да станеш UFC боец? Следвай упътването на Dan Hardy за всичко, засягащо MMA и UFC, пък кой знае... Може ти да си следващият стъпил в октагона.
 
Избери правилните дисциплини
Като за начало, ще трябва да си избереш стил - в стойка или граплинг. Всеки го прави и всеки има любима дисциплина, така че, логично би било да избереш тази, която предпочиташ. Избери тази, която ти е най-удобна и интересна, защото ще обърнеш най-много време точно на нея.
 
Съветът на Hardy: Вече можеш да отидеш в някой ММА клуб, където правят комбинация от всичко. Там можеш да усетиш духа на всеки стил, а от там вече да почнеш да се специализираш в, да речем, кик-бокс, джиу-джитсу или каквото там ти допадне.
 
Намери правилната зала
Първо провери къде има зали и избери тази, която ти е най-удобна. Дългото пътуване до залата само ще усложни нещата и ще ти бъде по-трудно да си постоянен. После трябва да разучиш треньорите - разбери какви хора са и колко опит имат. Ако няма кого да разпиташ, в интернет има всичко - с малко повече търпение можеш да разбереш доста за даден треньор или зала.
 
Съветът на Hardy: Виж какви състезатели представят клуба, който си си набелязал - ако повечето са здрави, можеш да бъдеш сигурен, че клубът е добър.
 
Избери подходящата категория
Когато започваш, ще взимаш участие само в аматьорски състезания, което общо взето определя категорията, в която се биеш, в зависимост от килограмите ти. С времето тялото ти ще натрупва мускули там, където има нужда, и съответно ще гориш мазнини. Скоро категорията сама ще си дойде на мястото, стига да не се насилваш много. Някои хора обръщат прекалено внимание на теглото си, други не чак толкова.
 
Съветът на Hardy: Не би искал да прекарваш много време помпайки се, защото тогава ще носиш неестествено за теб тегло. Цели се килограмите ти да са ти "удобни". Всичко се свежда до правилната комбинация между тренировка и диета.
 
Подготви се психически
Всъщност загубих първата си битка заради нетърпеливостта ми да вляза в октагона и да започна да се бия - което беше необичайно за мен и следователно се изморих много още във 2-рия рунд. Трябва да се напрягаш в залата, за да си подготвен, когато изпаднеш в подобна неприятна ситуация точно преди двубой. Психическата подготовка се свежда то толериране на болката и неприятните ожулвания и натъртвания, които получаваш по време на тренировките, нейното преодоляване и връщането ти пак в залата.
 
Съветът на Hardy: Тренирай за издръжливост и гледай да си винаги във форма, защото без значение колко е добра техниката ти, минутата, в която останеш без енергия, може да се окаже тази, в която да приключи двубоя. Бъди спокоен и поддържай едно темпо.
 
Бъди постоянен
На ден тренирам между 4 и 6 часа, в които не се включват диетите, пътуването от и към залата, разбира се. Също си правя различни възстановителни сесии с масажи и хиропрактика. Чак тогава идва и отдадеността ми към медиите - четене на новините, гледане на телевизия и т.н.В началото можеш да се съсредоточиш само над тренировките, правилното хранене и спарингите. До преди 7-8 двубоя още се обучавах, така да се каже, така че не е невъзможно. Само трябва да си управляваш времето по най-добрия възможен начин и да бъдеш сигурен, че тренировките ги правиш навреме.
 
Съветът на Hardy: Тренирай здраво, но взимай протекторите си винаги с теб - не искаш да получаваш травми, които да ти вредят в битка. Ако си ранен или не ти е добре, почини си - по-добре така, отколкото да влошаваш положението, тренирайки прекалено рано след болестта.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес