Зареждане

Даниел Кормие се обяви против позволяването на ударите с лакът '12-6'

Даниел Кормие се обяви против позволяването на ударите с лакът '12-6'
Публикувано на: Август 10, 2024 в 02:00 ч
От ноември Единните правила на ММА ще претърпят голяма промяна. 12-6 ударите с лакът ще бъдат разрешени в битките. Тази промяна в правилата идва след единодушно гласуване от комитета по правилата на Асоциацията на боксовите комисии и бойните спортове (ABC).

Тази забрана е в сила от създаването на единните правила на ВМА през 2000 г. Лакът 12-6 е специфична техника, при която ударът с лакът се нанася във вертикално движение отгоре надолу. Като движението на стрелките на часовник от 12 до 6 часа.

Бившият шампион на UFC Даниел Кормие се обяви против легализирането на 12-6 лакътя в ММА. Според Кормие, тази промяна на правилата ще тласне MMA обратно към жестокия спорт, който беше неодобрен в ранните си години.

„Не ми харесва. Не харесвам 12-6 лакътя, не харесвам и сокър киковете. Не искам да ги виждам. Просто не искам нищо, което прави ММА битките да изглеждат като улични битки. Джон Маккейн, преди да умре, беше против битките, защото казваше, че това са човешки битки с петли. 

Когато говорим за сокър кикове, отново започва да изглежда така, а това не е добре. По-малко съм загрижен за ударите с лакти от вида '12-6', но мисля, че след като започнем да облекчаваме тези правила, ще става все повече и в крайна сметка ще се върнем към сокър киковете.", каза Кормие.

Най-скандалният случай, свързан с лакът 12-6, включваше настоящия шампион на UFC в тежка категория Джон Джоунс. "Bones" претърпя единствената загуба в кариерата си, тъй като беше дисквалифициран през декември 2009 г. за вкарване на множество 12-6 лакътя върху Мат Хамил.

По онова време Джоунс обжалва пред Атлетическата комисия на Невада, но без успех.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес