Зареждане

Димитър Калчев 'Руснака' преди BRAVE: Ново предизвикателство срещу опасен противник

Димитър Калчев 'Руснака' преди BRAVE: Ново предизвикателство срещу опасен противник
Публикувано на: Август 9, 2024 в 07:37 ч
Престижната бойна галавечер BRAVE 86 ще се проведе на 24-ти август в Арена Бургас. Събитието ще включва битки между едни от най-добрите български ММА бойци срещу бойни атлети от цял свят.

А битките от подгряващата файткарта реално са равнозначни на още една галавечер, тъй като там участие ще вземат бойци, оглавявали редовно бойни турнири, като Мариан Димитров, Атанас Божилов - Наката, Симеон Кючуков и др.

В една от подгряващите ММА срещи един срещу друг ще се изправят кикбоксора Димитър Калчев и шампионът по борба и бойно самбо Делян Алишахи.

Вижте също: Делян Алишахи преди BRAVE: Ще видите неща, които не сте виждали от бойци в тежка категория

Димитър Калчев е от гр. Нова Загора и откакто влиза в залата за тренировки става държавен вицешампион на лоукик, както и златен медалист на Европейската купа по кикбокс.


34-годишният боец има и 2 професионални кикбокс мача, в които записва победи. За "Руснака" обаче това ще е първа ММА битка и той е готов за нея.
 
"Обичам предизвикателствата," сподели Калчев за MMA.BG. "Това ще бъде нещо ново и интересно за мен. Благодаря на организаторите за възможноста да участвам в голяма галавечер като BRAVE.

Ще дам всичко от себе си всички зрители в залата и по екраните да останат доволни от видяното!"

В момента Калчев се подготвя в клуба в своя роден град "Pride and Glory", където работи и в охранителна фирма "Делта Гард", които подпомагат тренировъчния му лагер.

"Подготовката ми протича прекрасно, слава на Бога. Покрай себе си имам изключителни професионалисти в лицето на треньорите ми Иван Иванов, Калоян Рангелов и Неделчо Колев."


Калчев тренира активно не само за ММА правилника, който е нов за него, но и за изключително сериозен опонент.

Алишахи е много по-опитен в бойните спортове, като започва да тренира и състезава от 11-годишна възраст. Той е и национален състезател по борба за отбора на Швейцария.

"Руснака" отдава нужното уважение на своя опонент, но е готов със стратегия за победа.

"Опонентът ми е доказан професионалист в сферите, в които се развива - борба и самбо. Сериозен и опасен. Бих му стиснал ръката и да му пожелая по-добрият от нас да победи.

Стратегия за победа винаги има! Как обаче ще протече и завърши битката само Бог знае. Да бъде волята Му."


Съдейки по атрактивния стил на игра в стойка на Калчев и габаритите на двамата бойци, битката се очертава изключително взривоопасна.

Затова и "Руснака" има пламенно послание на феновете на бойните спортове преди BRAVE 86:

"Ще бъда много радостен и благодарен ако имате възможност да дойдете и да ме подкрепите на 24-ти август в гр. Бургас. Нека бъдем единни и пред това ново предизвикателство. Благодарение на вас и вашата подкрепа "Аз съм себе си"! Вярата ви към мен ми дава сили да се развивам и да опитвам да сбъдвам мечтите си! Благодаря ви приятели!"


Организацията обяви и част от подгряващите битки, които са не по-малко атрактивни, тъй като включват бойции участвали неведнъж в главни битки като старозагорската машина от ММА, самбо и бокс с голи ръце - Мариан Димитров, кикбокс асът Атанас Божилов 'Наката', емблематичният ММА боец в тежка категория Симеон Кючуков и още много таланти, готови да покажат уменията си пред целия свят и мачмейкърите на UFC.

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес