Зареждане

Няколко факта за добавките

Няколко факта за добавките
Публикувано на: Февруари 9, 2011 в 10:14 ч

Бързи съвети: 

 
 Изварата съдържа казеинов протеин, който се разгражда по-бавно от течните такива.
 
 По-добре е, когато сам си правиш протеиновите вафлички (протеин на прах, овес и фъстъчено масло), отколкото да ги купуваш готови.
 
 Хранителните вещества се усвояват по-добре, когато се приемат чрез храната, а не чрез мултивитамин.
 
"Тези, които просто взимат креатин, а не правят промени в своята програма, не постигат желаните резултати."
 
Като стане дума за диетата и тренировъчната ти програма, няма спор, че ще започнеш да разглеждаш (множество) различни добавки, които може да започнеш да приемаш, за да подобриш резултатите. Както и да е, обаче, преди да се гмурнеш и да заредиш етажерките и шкафовете у вас с най-новите продукти, които си видял в различни реклами, е много важно да знаеш чистите факти за някои добавки. Ако се вържеш на някои от лъжите, които ще последват по-надолу в статията, ще бъде много вероятно само да се охарчиш, но без да усетиш желаните ефекти.
 
Креатинът спомага значително за трупането на мускулна маса
 
Мнозина вярват, че приемането на креатин води до до бързото натрупване на чисти мускули. Креатинът помага за натрупването на мускули, като добавя високо-енергийни молекули, които захранват мускулните контракции. Естествено, ще усетиш резултатите само и единствено ако използваш тази натрупана енергия за по-услиена тренировка в залата.
 
Тези, които просто взимат креатин, а не правят промени в своята програма, не постигат желаните резултати.
 
Казеиновият протеин на прах е най-добрият избор за добавка преди лягане
 
Друга популярна лъжа относно добавките е, че казеиновият протеин винаги се взима преди лягане. Нощ след нощ ти пиеш този шейк, мислейки, че даваш най-добрия протеин на мускулите си. Вярно е, че той е най-бавноразградимия протеин, но е важно да осъзнаем факта, че по-добър от казеина на прах е този, който се съдържа в храната и се приема чрез нея. Пробвай извара вместо протеиновите шейкове. Съдържа казин и ще е нужно повече време да се разгради, отколкото прахообразния.
 
хранителни добавки информация
 
BCAA-тата са нужни за предотвратяването на загуба на мускули
 
Друг често срещан слух е, че ако искаш да се предпазиш от загуба на мускулна маса, трябва да добавяш по няколко грама аминокиселини с разклонена верига (BCAA) всеки ден. Тези аминокиселини помагат за развитието и възстановяването на мускулите, но запомни, че приема ти на протеини все пак си остава по-важен. Ако покриваш нужната доза протеини за запазването на мускулите, хранителните добавки наистина не са нужни. Може да има малка изгода от добавянето на някои аминокиселини към диетата, но ако следваш смесена диета, вероятността да ги получаваш в нужните дози е голяма.
 
"Очакването, че горящите мазнини добавки ще премахнат сланинките вместо теб е бързия начин за едно попринцип бавно действие."
 
Протеиновите вафлички са добър избор за изпът
 
В бързината си мислиш, че протеиновото барче е подходящо средство за поддържане на диетата? Помисли отново. Само защото протеиновата вафла съдържа протеини, не значи, че са здравословен начин за поддържането на твоето тяло "заредено". Протеините в протеиновите вафли не са с достатъчно високо качество и само ще приемеш голяма доза чиста захар.
 
Ако имаш нужда да хапнеш набързо, отвори една консерва риба тон и я изяж с две филийки  пълнозърнест хляб. Това ще осигури на организма ти голяма доза въглехидрати и сериозна доза качествен протеин. Или просто си направи сам протеинова вафла с протеин на прах, овес и фъстъчено масло. Това е много по-полезно, отколкото готовите вафли по магазините.
 
Топящите мазнини хранителни добавки засилват значително метаболизма ти
 
Ако изпитваш желание да си покажеш мускулите още повече след усилени тренировки, може би би желал да пробваш някои продукти, продавани в повечето магазини, които изгарят мазнините по тялото. Те наистина дават енергия, която да те стимулира за тежките тренировки, но ще останеш разочарован ако се надяваш те да свършат цялата работа без да спазваш диети. Те може леко да засилят метаболизма ти, но няма да бъде нещо наистина значимо. Все пак ще трябва да следваш диетите за отслабване и ще трябва да продължиш да посещаваш залата. Очакването, че горящите мазнини добавки ще премахнат сланинките вместо теб е бързия начин за едно попринцип бавно действие.
 
Витамините ще ти предоставят всико, от което се нуждаеш, за една диета
 
Накрая, последният мит е, че ако взимаш мултивитамин всеки ден, няма да ти е нужно да се притесняваш за дневиния ти прием на хранителни добавки, нужни за диетата ти. Мултивитамините са добри добавки, но все пак е по-добре да приемаш нужните вещества от нормална храна. Една от причините е, че се усвояват по-добре. Също така ще приемеш и различни други вещества, като фибри, например. Взимай мултивитамини, но все пак се опитвай да покриеш дневната норма за диетата си. Това е най-доброто решение, след което ще можеш да си спокоен, че си се справил с диетата. 
 
Фактите говорят
 
Имай предвид гореизброените точки, когато обикаляш в магазина, търсейки добавки. Добавките ти помагат, това е сигурно, но все пак трябва внимателно да съобразиш точно какви добавки искаш да приемаш и да намериш перфектната комбинация, ако искаш да получиш най-добри резултати. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес