Зареждане

Bas Rutten за Kimbo Slice: "Винаги съм го смятал за приятел"

Bas Rutten за Kimbo Slice: "Винаги съм го смятал за приятел"
Публикувано на: Септември 15, 2009 в 22:19 ч

Kevin "Kimbo Slice" Ferguson и Bas Rutten в един момент бяха перфектната комбинация, сякаш сътворена в небесата. Slice, легендарен уличен боец, нуждаещ се от MMA опит, а Rutten, бивш шампион на UFC в тежката категория с особена склонност към преподаването на ММА.

 

В резултат на тяхното партньорство, Kimbo постигна три поредни победи, а в най-гледания ММА двубой на всички времена (7,3 милиона зрители аудитория по телевизия CBS) видяхме поражението на James Thompson,  май 2008 година.

 

 

 

Последния двубой на Slice обаче, разтвори огромна пукнатина в отношенията между Kimbo и Bas. Slice позорно загуби от Seth Petruzelli само 14 секунди след началото на двубоя, който се проведе октомври миналата година. Скоро след загубата, Rutten разкри, че двамата с Kimbo са прекъснали професионалните си отношения. Той хвърли цялата вина за това, върху плещите на Slice.

"Той просто се превърна в друг човек, който смята, че не трябва да прави това, което му казвам, че трябва да се направи", каза тогава Rutten и добави: "Явно, не съм го преценил правилно. Той наистина се превърна в изцяло друг човек. Преди няколко седмици му казах, че трябва да седнем и да поговорим. Казах му, че е задник и че уважението ми към него в този момент е спаднало до нула, а аз не мога да тренирам хора, които не уважавам. Никога!"

 

Slice заяви, че не е знаел за мнението на Rutten и за казаното от него. "Нямах никаква идея, че се е чувствал по този начин", твърди Slice. Той заяви още, че Rutten не бил добър инструктор и му дължал пари.

 

"Предполагам, че в действителност се е преструвал, че ми е приятел, като изобщо не е бил такъв", каза Slice. "Това е просто бизнес. Плащате на човек добри пари, за да ви научи разни неща, както и за да бъде добър учител. Този някой, взема парите си, а след това се обръща и казва: "Опитах се да те науча на разни неща, но просто не става." Хайде стига човече! Ти просто не си добър учител и поради това наистина ми дължиш пари, нали?"

 

Rutten отговори със следния email:

 

Хей момчета,


Не съм казал, че Kimbo е задник, а че се е превърнал в такъв. Всъщност, това му го казах 5 седмици преди двубоя му срещу Petruzelli. Казах му, че се е превърнал в задник, а той заяви, че не го е осъзнавал, след което се извини. Същия ден ми се извини за това още два пъти, дори вечерта ми се обади по телефона и каза, че наистина не е осъзнал, че е станал такъв. По-късно му казах, че е задник, заради всички онези неща, които приема за даденост. Казах му, че вече не изпитвам никакво уважение към него, но защо го казах? Та аз дори не исках да се виждам с него!

 

Никога не съм казвал: "Опитах се да те науча неща, но не се получава", аз не употребявам думата "неща", когато имам предвид умения или техника. Казах: "Опитвам да те науча на определени умения, но ти не ме слушаш". Например, при всички двубои преди последния, той изпълняваше моят план на действие и моите напътствия, но отказа да го прави при последния двубой срещу Petruzelli, а първото основно правило в плана бе "НЕ ПРИБЪРЗВАЙ!"

 

Казах му: "Не ме оставяй да ти казвам 'Нали ти казах', когато Shamrock ти разкъса крака на две", той каза "Не знам дали от психическа гледна точка е добре да ми казваш такива работи преди двубой". Психическа гледна точка??? Какво е това? Не мисля, че е добра идея да не правиш това, което ти е казано да правиш. Виждате ли за какво говоря? Той не слушаше.

 

В нощта преди Petruzelli, му казах да потренира малко измъкване от heel hook (ключ на крака), но той заяви, че няма нужда да го прави, защото няма да бъде на земята. Казах му, че ми харесва нагласата му, но искам да го направи просто за всеки случай, но той каза не.

Да се правя, че съм му приятел и да ми плащат добре за работата? Хаха, ок, нека да видим.

 

Да кажем, че той прави $100,000, не можех да го тренирам два пъти на ден и казах на моя приятел в залата, Randy Khatami, който е страхотен боксов треньор и преподава някои основни ключове, че аз ще го поема сутринта, а той нека го поеме вечерта. Сега всички ми казват, че трябвало да платя на приятеля ми малка част от парите, като почасова заплата, защото така било по-изгодно за мен. Но тъй като вярвам, че отборът работи заедно, просто му платих половината от това, което печелих аз.

 

Да направим малко сметки тук, 10% от 100,000 са $10,000 и разделено на две прави $5,000 за 5 или 6 седмици. Също му казах преди да започна да го тренирам, че трябва да разбере, че имам работа като коментатор и трябва да си я върша, защото това не беше "машина за пари" за мен (опитайте се да живеете в Калифорния с $5000 за 6 седмици и да издържате семейство, хаха, предизвиквам ви). Той и неговият мениджър Mike, който е страхотен човек, ми казаха, че ме разбират напълно.

 

Тъй като му повярвах и го сметнах за приятел, казах "не" на различни предложения за работа като коментатор, защото исках да прекарвам повече време с него в тренировки. Искам да кажа, че наистина загубих пари, тренирайки Kimbo. Всъщност с последния двубой мисля, че излязох на чисто, но така и не спечелих пари.

 

Направих всичко това, защото го харесвах. Харесвах приятелите му и мисля, че има страхотно семейство, което заслужава подкрепа. Забавлявахме се много, когато пътувахме. Всички ми казваха да не го тренирам, "Той е престъпник, ще те прецака накрая", и какво ли още не.

 

Не, "той е страхотен човек, семеен и приятел", това казвах на целия свят от своя страна. Мислиш, че лъжех за това? Познавате ме, винаги казвам истина, странно е че той казва това, защото го смятах за мой приятел.

 

След като се разделихме дори казах на мениджъра му Mike, че мога да го уредя в професионалната борба в Япония, все пак трябва да издържа семейството си, нали?

 

И лош учител? Ех, добре, не е нужно да отговарям на това, но за да може той да прочете това.

 

- Започнах кариерата на Genki Sudo. Когато Genki чу че съм в Щатите, той се премести в LA за да тренира с мен. Тренирах го за две години и половина, уредих му първите двубои. Той идваше от борбата, а вижте го сега.

 

- Carlos Newton дойде да тренира с мен за три месеца, живееше в залата, направих го много по-добър, попитайте него какво е научил и как кариерата му тръгна след това, спечели пет двубоя подред.

 

- Mark Kerr, тренирах го за скорост, всеки двубой за който го тренирах, го беше спечелил. Каквото се случи с него след това, беше изцяло по негова вина.

 

- Duane Ludwig все още се справя добре. Той беше първия, който нокаутира Jens Pulver и не е загубил от тренировките с мен.

 

- Момчетата от IFL, The Anacondas, бяха страхотни, когато бях с тях.

 

- Помогнах и на много от "топ бойците" да шлифоват играта си.

 

- Да не забравяме, че тренирах и Kimbo, който спечели всичките си двубои, докато не спря да ме слуша.

 

Ако Kimbo правеше всичко, каквото правеше в началото, той имаше голям потенциал. Сега да обвинява хората, които го тренираха, е постъпка на загубеняк. И ако е толкова лошо, защо е все още с Randy Khatami? Той го тренира както го тренирах и аз, защото така му бях казал. Виждате ли какво говоря? Няма никакъв смисъл.

 

Да видим какво ще направи в The Ultimate Fighter с неговата нова тренировка.

 

Ако трябва да го кажа с негови думи: "Хаха, всичко е добре, всички правим това, което трябва да направим".

 

Бог да е с вас и яко купон!

 

Bas

ММА България

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес