Зареждане

Скандална дискриминация на турнира за Купа България

Скандална дискриминация на турнира за Купа България
Публикувано на: Октомври 31, 2009 в 14:35 ч

 

Скандалите в българския бокс продължават с пълна сила, на последния турнир за сезона -  Купа "България". Надпреварата, която се провежда във Велико Търново, ще приключи днес с финалните сблъсъци. Ръководството на федерацията сътвори поредната си смешка, след като не позволи на силния отбор на 'Локомотив' (Русе), да участва в надпреварата. Причината е, че боксьорите на клуба имат професионални мачове. В същото време в надпреварата участват други десетина състезатели от приятелски клубове на президента на федерацията - Марин Димитров, които също имат профи мачове


 

"С отбор като нашия Купа България щеше да е в ръцете на 'Локомотив ‘'Русе'', недоволства треньорът Алексей Василев. "При аматьорите да се състезават всички български професионалисти с изключение на моите. Трябва да е забранено за всички. Ще се опитам отново да картотекирам моите момчета на първия кръг от отборния шампионат. Имам над 10 професионални боксьора в момента. Всяка среща при аматьорите ще бъде добър спаринг за тях."

Синът на Алексей Василев е единственият реално действащ професионален боксов мениджър и промоутър в България - Васко Василев. Вече втора година той организира боксови шоута и се опитва да развива профибокса у нас. Заради участия в негови галавечери бяха спрени от участие Митко Христов, Алексей Рибчев, Мерджидин Юсеинов, Асан Юсеинов, Йордан Василев, Здравко Николов, Мухарем Османов, Иван Михаилов, Цветелин Стойчев. В същото време на ринга излязоха други състезатели с по няколко професионални срещи като Кръстан Кръстанов, Захари Мутафчиев, Янко Янков, Калоян Димов, Веселин Кирилов и Григор Саруханян.

"Марин Димитров можеше да извади и състезателите на 'Славия', НСА и 'Победа' (Бургас), но не го направи, защото техните представители са негови подръжници", коментира неутрален фактор в конфликта. "От миналата година започнаха официално да пускат професионалисти с няколко мача в аматьорските първенства. Преди това отново се правеше. Тогава отговорните фактори си затваряха очите."

Напрежението допълнително нараства от конфликта и предстоящата изборна битка между настоящия президент на федерацията Марин Димитров и кандидата за негов заместник Румен Георгиев. Претендентът спечели сериозно преимущество, след като извади награден фонд от 22 хил. лв. Парите ще бъдат разпределени между финалистите. Шампионите ще получат по 1500 лв., а сребърните медалисти - по 500 лв. За пръв път в България се раздава толкова сериозен награден фонд.
 

 

Финалистите:

48 кг.
Янко Янев (Славия) срещу Георги Андонов (Левски)

51 кг.
Живко Шуманов (Левски) срещу Александър Александров (НСА)

54 кг.
Детелин Далаклиев (Академик София) срещу Тодор Петров (НСА)

57 кг.
Любен Тодоров (Септември) срещу Калин Мавродиев (ЦСКА)

60 кг.
Айрин Исметов (Дунав Русе) срещу Калоян Димов (Победа Бургас)

64 кг.
Ангел Христов (Кико София) срещу Симеон Чамов (ЦСКА)

69 кг.
Никола Николов (НСА ) срещу Евгени Борисов (Роки Бобов Дол)

75 кг.
Веселин Кирилов (НСА) срещу Тодор Найденов (ЦСКА)

81 кг.
Григор Сароханян(Славия) срещу Румен Мотовски (Спартак Плевен)

91 кг.
Тервел Пулев (Академик София) срещу Диан Петров (Спартак Плевен)

+ 91 кг.
Петър Иванов (Победа Бургас) срещу Николай Илиев (Академик София)
 

 

Източник: Sportal.bg 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес