Зареждане

Наоя Иноуе нокаутира Марлон Тапалес след два нокдауна

Наоя Иноуе нокаутира Марлон Тапалес след два нокдауна
Публикувано на: Декември 26, 2023 в 19:29 ч
Наоя Иноуе създаде история.

Отново.

Носителят на титли в четири дивизии спечели втората си неоспорима шампионска титла в рамките на малко повече от година след нокаут в единадесетия рунд на филипинеца Марлон Тапалес. Иноуе отбеляза два нокдауна, последният от които доведе до пълно отброяване в 1:02 ч. на десетия рунд, за да обедини напълно титлите на WBC, WBA, IBF и WBO в категория перо за юноши във вторник вечерта в зала "Ариаке" в Токио, Япония.

Загубата сложи край на престоя на Тапалес в титлата на WBA/IBF в категория перо за юноши след по-малко от девет месеца. Той надделя над Муроджон Ахмадалиев чрез разделно решение в значителен сблъсък, но серията му от четири победи приключи, тъй като с поражението той падна до 37-4 (19 КО).

Сега Тапалес не успя да направи успешна защита във всяка от двете си титли. Престоят му като носител на титлата на WBO в полусредна категория завърши на кантара, когато не успя да се справи с теглото преди единадесетия рунд на Шохей Омори през април 2017 г. в Осака. В този двубой рекордът му на японска земя достигна 3-0, но тази безупречна оценка бе спряна.

Иноуе достигна 26-0 (23 КО) с последната си историческа победа.

Постижението беше само пет месеца след като той стана първият в историята на Япония носител на обединена титла в две дивизии след зашеметяващ нокаут в осмия рунд на Стивън Фултън на 25 юли на същото място. Той дойде тук и само преди 54 седмици, за да обедини напълно дивизията с нокаут в единадесетия рунд на англичанина Пол Бътлър.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес