Зареждане

Дейна Уайт за бокса: Генерира трилиони, но няма развитие

Дейна Уайт за бокса: Генерира трилиони, но няма развитие
Публикувано на: Юни 23, 2024 в 07:00 ч
Дейна Уайт е една от основните фигури в света на бойните изкуства.

Главата на UFC определено направи революция в ММА индустрията. Той направи промоцията си най-добрата на планетата, покани най-добрите бойци и осигури всички условия за по-нататъшен растеж и развитие. Но очевидно Дейна няма да спре дотук.

Страстта му към бокса се забелязва отдавна. Уайт едновременно се подиграва на джентълменския спорт и иска да стане част от индустрията. Наскоро Уайт реши да направи нова атака. Той сравни бизнес моделите на бокса и UFC.

И неговите аргументи показват, че всичко върви чудесно в смесените бойни изкуства. Но как е в бокса ? Там цари хаос и объркване:

„Ние правим истински бизнес, за разлика от бокса. Всяко боксово събитие е събитие, сравнимо с фалит. Те се опитват да вземат колкото се може повече пари. Назовете ми спорт или друг бизнес в историята на света, който е генерирал трилиони долари приходи, но в крайна сметка е останал без нищо. 

Това е бокса. Двете момчета в горната част на картата получават всичко. И колко битки на година водят ? Една ? Три ? Пет ? Всяка година имам 52-53 турнира. Реинвестираме в спорта. Имаме инфраструктура и 450 постоянни служители.“, похвали се Уайт.

Дейна наистина знае как да прави бизнес. В това няма съмнение, тъй като UFC дълго време се счита за практически стандарт. И сега професионалният бокс се развива бързо, завладява нови пазари, а в Саудитска Арабия се провеждат грандиозни събития.

Уайт е прав за бокса, но сега той се развива заради бездънните кесии на арабите. Предстои да видим колко дълго ще продължи този възход.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес