Зареждане

Арабите искат жени в следващата галавечер на UFC в Рияд

Арабите искат жени в следващата галавечер на UFC в Рияд
Публикувано на: Юни 25, 2024 в 14:00 ч
Турки Алалших иска следващото UFC събитие в Саудитска Арабия да има жени в бойната карта на вечерта. Това изявление дойде по време на скорошно интервю с президента на UFC Дейна Уайт, където двамата уважавани лидери обсъдиха огромния успех на дебюта на организацията в Саудитска Арабия.

В дебютната галавечер на UFC в Рияд миналия уикенд нямаше ринг момичета. Явно арабите са решили да направят промени и искат да гледат женски битки в Рияд:

„Питам Дейна за следващата карта. Искаме да направим събитие в Саудитска Арабия, в което да има 30 000 души.  Ние чакаме и искаме и жени в следващата карта.,” заяви Алалших, министър в Рияд.

Уайт разкри, че ще се завърнат в Рияд в първите 3 месеца на 2025 година. Стремежът на Алалших за представителство на жените в картата бележи значителна стъпка напред в усилията на кралството за насърчаване на равенството между половете и насърчаване на по-приобщаващ спортен пейзаж.

Бъдещето на UFC в Саудитска Арабия изглежда светло и светът с нетърпение очаква разкриването на следващата глава от тази забележителна история.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес