Зареждане

Ползите от тренировките с гребен тренажор

Ползите от тренировките с гребен тренажор
Публикувано на: Юни 12, 2017 в 10:00 ч
Когато влезете във фитнес залата традиционните уреди за кардио упражнения обикновено са цели редици с бягащи пътечки, велоергометри и степери. Макар и не много често сред тези уреди може да откриете и гребен тренажор. Все още малко хора у нас знаят за изключителните ползи от тренировките на този уред, който е доста популярен на запад сред трениращите във фитнес залите.

Истината е, че гребният тренажор е един от най-добрите уреди за комплексна тренировка на всички мускулни групи от тялото, който гори много калории и стапя мазнините изключително бързо, което го прави перфектен за кардио тренировки, а също и за изграждане на мускулна маса.

Според някои изследвания, като това на Фредерик Хагерман от университета в Охайо, гребният тренажор слага в малкия си джоб упражнения като тичане и каране на колело. В действителност гребането гори с 10 до 15 процента повече калории от въртенето на педали на велоергометър. Причината е, че в гребането се включват почти всички мускулни групи от тялото - от краката до торса, който се натоварва през цялото време и горната част на тялото. Друг голям плюс е, че за разлика от тичането, тренировките на гребания тренажор не натоварват така ставите, което е голям плюс както за хора с проблеми от подобно естество, така и за хора които тренират редовно и искат да ги предпазят от износване.

Както вече споменахме гребането изгаря много по-бързо калории. Една интензивна тренировка на гребен тренажор може да изгори над 370 калории за 30 минути, а редовното ползване на такъв уред може да ви вкара в калориен дефицит, който е в основата на изгарянето на излишните мазнини.

Друг голям плюс е благоприятното въздействие на сърдечно-съдовата система. Ако настроите натоварването на тренажора да е по-леко, ще можете да правите упражнението с по-високо темпо, което е перфектно за аеробно натоварване и подобряване на дейностите на сърцето, белите дробове и по-добра циркулация на кръвта.Увеличите ли съпротивлението на машината, тогава получавате едно несравнимо натоварване на всички мускулни групи, което съдейства за покачване на мускулна маса.

 Примерни тренировка с гребен тренажор може да видите в края на публикацията.

Веднъж усетите ли преимуществата на тренировките с гребен тренажор, със сигурност ще забравите за всички останали кардио уреди във фитнеса, защото ползите, които може да извлечете от натоварването с този уред са несравними с останалите.

Добрата новина е, че с развитието на фитнес индустрията и гребните тренажори стават достъпен уред дори и за домашно ползване.
 

Гребни тренажори WaterRower

 
WaterRower е идеален тренажор за дома, подходящ за хора с натоварени графици, които имат желание да поддържат своята физическа форма. Гребният тренажор WaterRower разполага с компактна и елегантна структура, благодарение на съчетанието си от материали, а също е и лесен и удобен за прибиране след тренировка. Масивната дървесина е подбрана от устойчиво управлявани гори в САЩ и Германия. Обработвана е само гарантирано млада и гладка сърцевина на дървото. Качествените дървени парчета са лакирани за защита от замърсяване и петна.
 

 
WaterRower е идеалното предложение за домашен уред, за използването на който не е нужно електричество. С него Вие ще се освободите от статичното електричество, електромагнитните полета и вълни и ще се насладите на естествена и безопасна за човека комбинация от материали – дърво и вода.
 

Перфектно натоварване и водно съпротивление

 
При тренировка с WaterRower се постига натоварване на 84% от мускулната маса на човешкото тяло. Без значение дали целта Ви е интензивно физическо натоварване или релаксираща гребна сесия, WaterRower осигурява ненадмината, задействаща цялото тяло тренировка, която е подходяща за хора с различни нива на физическа подготовка. Интензивността на гребане при използване на тренажор Waterrower се наглася самостоятелно в зависимост от тактовете на движение на трениращия. Благодарение на това този фитнес уред за гребане е подходящ за центрове за рехабилитация, възстановяване и балнеологични центрове.

При гребния тренажор WaterRower е използвано водно съпротивление, за да се постигне максимално близко усещане на гребането във вода. Дърпане бавно или леко води до малко съпротивление, докато увеличаване на силата или скоростта, ще засили съпротивлението, което се запазва плавно и гладко постоянно. Това е особено важно за хора с проблеми на опорно-двигателната система.

Друго предимство на водното съпротивление на WaterRower е това, че съпротивлението не спада рязко след извършването на загребването, както става при тренажорите с въздушно натоварване. Това Ви осигурява извършване на работа не само при загребване, но и при отпускане, като съпротивлението се запазва постоянно, гладко и стабилно.

Благодарение на използваното противодействие, при тренировка на гребния тренажор WaterRower Вие ще чувате мек и успокояващ шум на лееща се вода и тишина отвъд него. Този звук е много по-подходящ и пленителен от шума, издаван от тренажорите с тежести или с електрическо захранване.
 

Идеален за тренировки у дома

 
Гребните тренажори на WaterRower са оборудвани с колелца в края на конструкцията, където се намира водният резервоар, за да може без усилия и трудности да се поставят във вертикално положение след използване. Във вертикално положение WaterRower не заема повече място от един стол. Центърът на тежестта се намира във водния резервоар, което ви дава възможност да повдигнете уреда. Водният резервоар остава в безопасност във всички позиции.

Всеки един тренажор на WaterRower се регистрира на сайта на производителите, след което придобива гаранция от 5 години на рамката и 3 години на всички негови части.
 

 

Начини на тренировка

 
Ако за пръв път ще тренирате на гребен тренажор, препоръчваме ви да започнете бавно с 5-минутна загрявка, последвана от 15-минутно гребане с умерено темпо и 5 минути разпускане. По този начин ще добиете нужната издръжливост, за да увеличите натоварването и интензитета след време.

А ако нямате достатъчно време или си търсите нещо по-интересно и интензивно - гребният тренажор е перфектен за интервални тренировки. Те може да са за време, например гребане с максимална сила и скорост за 30 секунди, а след това почивка 30 секунди. След това може да повторите още 5-8 пъти. Друг вариант е на загребвания - например 15 загребвания с максимален интензитет, а след това период на почивка от 30 секунди при гребане на 50% трудност. След това интервал от 20 загребвания, а после от 25 и така до 40.

Ако се колебаете кой фитнес уред да си вземете за домашни тренировки, с две ръце ви препоръчваме да пренебрегнете добре познатите велоергометри и бягащи пътечки и да заложите на гребния тренажор - ще видите резултатите много по-бързо отколкото можете да си представите.

Повече за WaterRower може да научите от официалния сайт на продукта - www.waterrower.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес