Зареждане

5 ползи от казеиновия протеин

5 ползи от казеиновия протеин
Публикувано на: Януари 14, 2013 в 17:44 ч
Снимка: wikimedia.org
Замисляли ли сте се дали да добавите казеин към протеиновия ви прием? Ето пет причини защо това е добра идея.

Тренирате, отделяте особено внимание на храненето си и следите напредъка си и постигането на целите. Но един въпрос остава - как да оптимизирате и увеличите резултатите? Едно нещо, което никога не бива да се пренебрегва, е набавянето на достатъчно качествен протеин. Със сигурност знаете, че суроватъчния протеин е най-добър за преди и след тренировка. Но сигурно не сте запознати в детайли с друг вид протеин - казеиновият. Предлагаме ви списък с 5 важни действия на казеина.
 

Издържа по-дълго

 
Не всички протеини са еднакви. Независимо дали протеинът е соев, яйчен, суроватъчен, животински или казеинов, всеки си има собствени предимства. Без съмнение най-голямото предимство на казеиновия протеин е неговата издръжливост. Казеиновият протеин се задържа в кръвта ви по-дълго, като по този начин ви снабдява с аминокиселини за около час. Мускулите не се градят за една вечер, но изпивайки чаша мляко, богато на казеин, е идеален вариант преди лягане от всеки друг протеинов вариант.
 

По-бързо качване

 
Искате да качите мускулна маса бързо? Според изследване на тексаския университет, казеиновият протеин е важна съставка в това начинание. Учените събрали 36 човека, които тренирали интензивно и открили, че групата която консумирала комбинация от протеини, включително и казеинов, постигнали по-добри резултати от другата група, на която и било дадена комбинация от BCAA, суроватъчен протеин и глутамин. По време на 10-дневното проучване, комбинацията между суроватъчен и казеинов протеин спомогнала най-много за покачването на чиста мускулна маса.
 

Загуба на мазнини

 
Искате да подобрите качването на маса и загуба на мазнини? Проучване в Холандия доказало, че с разделяне на приема на казеиновия протеин на два и половина пъти, участниците постигнали по-добър метаболизъм по време на сън, а от там и по-добро съотношение на подкожните мазнини. С приема на казеинов протеин не само ще увеличите шанса си за намаляване на мазнините, но и той ще ви държи сити за по-дълго време.
 

Повече сила

 
Попитайте всеки в залата с тежести какви са неговите цели и почти всеки отговор ще бъде "увеличаване на силата". Често трениращите търсят помощ от суроватъчния протеин в това начинание. Проучване на масачузетския университет показва, че казиенът удвоява ефекта на суроватъчния протеин, що се касае до краката, гърдите и силата на раменете. Учените вярват, че разликата се дължи на добре познатите анти-катаболни действия на казеиновия протеин. Следващия път, когато искате да си хапнете нещо преди лягане, ориентирайте се към казеиновия протеин.

Казеинови протеини от нашия онлайн магазин


 

Защита за зъбите

 
Според проучване в Англия, казеинът взима главна роля в поддръжката на зъбите здрави. Казеиновият протеин има способността да намали или предотврати ерозията на емайла. Така че ако пиете много плодови сокове, може да се защитите зъбите си, като добавите малко казеин към диетата си.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес