Зареждане

Съвети при избор на боксови ръкавици

Съвети при избор на боксови ръкавици
Публикувано на: Август 12, 2009 в 10:20 ч
Бойните изкуства често включват атака срещу противника с ръце. Страйкинга е обичайна тактика и в смесените бойни изкуства (MMA). Добрия удар, нанесен в правилното време и на правилното място, е достатъчен да отвее опонента от ринга. Карате, бокс, муай-тай и други бойни спортове разчитат на силни удари за да победите съперника си. Следователно защитата на ръцете на бойците е изключително важна. Тя се осигурява от качествените ръкавици, различни за всеки спорт и за професионалисти или начинаещи.

Изберете най-подходящите ръкавици за вас и не слагайте цената като критерий. Качествените ръкавици може да са скъпи, но си заслужават със сигурност. Хубаво е да имате и резервен чифт, защото може да ви се наложи да ги използвате, когато другите не са ви под ръка или просто да услужите на приятел. Не е препоръчително едни ръкавици да се използват за всичко. Например недейте да използвате уредните ръкавици за спаринг или MMA ръкавиците за да удряте по чувала. Когато използвате бойни ръкавици на чувала, те не се набиват, стават по-твърди и след това при спаринг са опасни за опонента ви. Всеки тип ръкавица е създаден за специално приложение и ако то се спазва, ръкавиците ви ще издържат дълго време. Както всеки друг аксесоар и те имат нужда от грижа. След тренировка ги почиствайте и избърсвайте.

Ръкавиците предпазват кокалчетата, пръстите и китките. Те минимизират щетите, причинявани от силните удари. Дори по време на тренировка всички професионални спортисти използват ръкавици като защита за ръцете си. Повечето ръкавици са направени от кожа или полистирен, като от вътрешната страна имат слой специална пяна, която намаля съпротивлението. Такива ръкавици предпазват и пасват на ръката по-добре.

Подплатените ръкавици предпазват още повече кокалчетата от травми. Особено важно е те да не са ви прекалено тясни. Добре е да може да движите малко пръстите си когато сте с тях. Ръкавиците служат и за защита с длан, затова трябва да са ви удобни да правите и това действие. Добрите модели ръкавици предлагат и защита на китката, като я предпазват от усукване или заемане на рискова позиция. Независимо от бойния спорт, ръкавиците са незаменим аксесоар.


Лидер в иновациите по това отношение са продуктите на Rival. На техния сайт са описани разработките им, които са приложени и в техните продукти, предлагани и в нашият онлайн магазин. По-долу са описанията на иновациите въведени от Rival.

Ergo Lace Track System ©

В усилята си да постигнат нови стандарти в дизайна на боксови ръкавици, Rival въведоха Ergo Lace Track System ©. X-образната връзко се захваща перфектно всеки път. Самите връзки пък потъват в направените за тях улейчета и така се предпазват от износване.
rival ergo lace track system

Ergo Strap Xtrem System ©

За тези, които предпочитат този начин за захващане на китката, са направили велкро захващане, със същата технология както е при Ergo Lace Track System ©, но без въжета, а с лепенка.
rival ergo stram xtrem system

Wrist Lock ©

Според разработчиците от Rival, най-трудно се проектират ръкавици за бокс. Затова са отделили време за разработката на може би най-издръжливата уредна ръкавица - RB1. В нея е включена технологията Wrist Lock, която предпазва оптимално китката и я захваща изключително добре.
rival wrist lock бокс ръкавици

Conic Design

Като дизайн ръкавиците на Rival са съобразени с анатомичните форми на китката и предмишницата, затова и там са отстранени всички ненужни материали.
rival conic design ръкавици

The Wedge

Според Rival, никой друг не е отделял толкова време в разработката на боксова лапа. Според тях добрия треньор се натоварва толкова, колкото и добрия боксьор. Затова са създали тази система за защита на ръцете, която очаква своя патент.
rival the wedge боксови лапи

Ако се интересувате повече от тази фирма, може да прочетете и историята на Rival.

Продуктите на Rival, както и на признатите от българските боксьори SZ Fighters и Dominator, и още доста други марки като Venum, Everlast, BadBoy и други, може да намерите в нашият онлайн магазин.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес