Зареждане

Още 5 от най-тежките кантари в историята на UFC

Още 5 от най-тежките кантари в историята на UFC
Публикувано на: Юни 19, 2018 в 07:50 ч

Екстремното отслабване е сред най-наболелите проблеми в ММА средите и миналата седмица ви представихме 5 от най-тежките моменти от кантарите в историята на UFC.

Тези неприятни случаи обаче не са рядкост, затова допълваме списъка с още 5:

Kenny Florian - UFC 136
Florian започна кариерата си в средна категория, като участва в първия сезон на The Ultimate Fighter. През годините той неведнъж експериментира, като се би в полусредна категория преди да слезе в лека.

След като там обаче не успя да се добере до титлата, Florian се опита да възроди кариерата си, слизайки в категория перо. С победа срещу Diego Nunes той си спечели битка за титлата срещу бившия шампион Jose Aldo. Тогава всъщност успя да се вмести в лимитите на категорията, но признава, че е бил на косъм от смъртта.

Ken-Flo представи отслабването преди битката като изживяване, което се доближава до истинско умиране.

Говорим все пак за човек, който се е бил в 4 различни UFC категории. Със сигурност не се отразява това добре на тялото му.

Chris Weidman - UFC On FOX II
Бившият UFC шампион Weidman никога не е пропускал да се вмести в килограмите, но преди дебюта си беше на ръба.

Преди да спечели титлата в средна категория, Weidman имаше изиграни само три ММА срещи, когато подписа за двубой с Demian Maia с кратко предизвестие през 2012-та.

Той имал опит с отслабването от колежа, така че успя да отслабне с около 10 килограма за 24 часа, вмествайки се в лимитите. Колкото и изпит да изглеждаше на кантара, Weidman все пак успя да надвие Maia със съдийско решение.

Въпреки трудните моменти, трябва да му се признае успеха, че никога все пак не се е провалял на кантар.

James "The Sandman" Irvin - UFC Live: Vera vs Jones
Irvin си спечели прякора 'Skeletor' на кантара преди дебютната си среща в средна категория, когато се би срещу Alessio Sakara през 2010-та.

Irvin започва ММА кариерата си в тежка категория, като също печели и WEC титлата в дивизията. В полутежка категория, въпреки че срещаше трудности понякога, си оставаше атрактивен боец.

За дебюта си в средна категория обаче той просто не приличаше на себе си - бузите му бяха вдлъбнати, кожата му беше с цвят на мъртвец. В последствие и загуби срещата с ТКО още в първия рунд.

UFC президентът Dana White също коментира, че Irvin е бил само кожа и кости, когато слязъл в средна категория.

Khabib Nurmagomedov - UFC 209
Когато отслабването води почти до смърт, може би е време човек да се позамисли. Nurmagomedov срещна подобен проблем преди UFC 209 - един от многото моменти, в които от UFC се опитаха да го изправят срещу Tony Ferguson.

Непобеждаваният дагестанец пое вината, като беше принуден да се оттегли от срещата в последния момент:

"Това е моя грешка. Тялото ми не ме слушаше и знам, че вината е моя. Как мога да обвиня треньора или диетолога? Това на 100% си е моя грешка."

Настоящият шампион неведнъж е изпитвал трудности с отслабването, но моментът преди UFC 209 си остава черешката на тортата. Известно е, че Nurmagomedov е свалял по 13 килограма и нагоре, за да се вмести в лека категория, като обаче треньорът му Javier Mendez разкрива, че са постигали и много по-сериозни резултати.

Можем само да се молим, че ще успее да отслабне при защитата на титлата.

Anthony "Rumble" Johnson - UFC 142
"Rumble" се бие в полутежка категория, въпреки че по природа си е за тежка, а се е бил и в полусредна категория. Само това ще кажем.

Вижте му лицето - прилича ли ви на човек, който може да се впише в средна категория?

След като на няколко пъти не успява да се вмести в полусредна категория, "Rumble" се качи в средна, където се справи още по-зле. Johnson на кантара се яви с 8 килограма над лимита, като за срещата с Vitor Belfort на UFC 142 беше по-тежък от допустимото с цели 10 килограма.

Провалът сериозно повлия на представянето му, като Belfort успя да го събмитне още в първия рунд.

"Rumble" в последствие се качи в полутежка категория, където може би му е и мястото. Откакто го направи той просто нямаше спирка, като единствено имаше загуба от настоящия шампион Daniel Cormier преди да се оттегли след втората му неуспешна среща с DC.

Като цяло, това може би е най-сериозният провал в историята на UFC, имайки предвид килограмите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес