Зареждане

Благодарим ти, Гловър Тейшейра!

Благодарим ти, Гловър Тейшейра!
Публикувано на: Януари 23, 2023 в 09:00 ч
Миналия уикенд видяхме последната битка в кариерата на легендата Гловър Тейшейра.

43-годишният бразилец оглави събитието UFC 283, което се проведе в Jeunesse Arena в бразилския град Рио де Жанейро. Тейшейра се изправи срещу Джамал Хил в бой за вакантната титла в полутежка категория.

Гловър даде всичко от себе си и впечатли с издръжливост, но отнесе големи щети в битката и загуби с решение на съдиите. В очите на феновете бразилецът завинаги ще остане истински герой - с непоклатим характер и желание за победа.

Съвсем очаквано след провала, Тейшейра обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Това беше неговият последен шанс за златото, така че решението му не беше изненадващо. Той повече няма какво да доказва в играта.

Гловър заслужаваше да се оттегли под оглушителни аплодисменти от препълнените трибуни.

Тейшейра започва професионалната си кариера в различни американски и бразилски промоции. И със статистика от 17-2, той беше забелязан от UFC. Гловър направи своя дебют в най-добрата промоция на планетата през 2012 година.

Легендарният боец успя да започне с впечатляваща серия от 5 победи. Сред жертвите на бразилския боец беше дори Райън Бейдър, който победи Фьодор Емеляненко и Валентин Молдавски.

Само живата легенда Джон Джоунс успя да спре възхода Гловър. В кариерата на бразилеца има много значими победи - над Джаред Кенъниър, Никита Крилов, Антъни Смит, Тиаго Сантос, Ян Блахович и други.

Имаше и тежки поражения. Гловър беше нокаутиран тежко от шведа Александър Густафсон. Но всеки път се връщаше по-силен и се доказваше в октагона. След поредица от 6 поредни победи на 42 години той получи втори шанс за пояса на UFC.

Двубоят с Ян Блахович беше върхът на славата на Гловър. Toй събмитна Блахович и спечели титлата в UFC. Teйшейра беше близо до защита на титлата си в битката с Иржи Прохазка, но загуби със събмишън в последните секунди.

Съдбата се усмихна на Тейшейра и му даде втори шанс за златото. Първо Прохазка трябваше да направи реванш с него, но се оттегли. Гловър увисна и за титлата се биха Ян Блахович и Магомед Анкалаев. Битката им завърши наравно, което остави свободен пояса.

Така Тейшейра стигна до битката с Хил, в която се представи достойно, но той вече не може да се мери с младите. Гловър повече няма да се бие, но ще го виждаме често, защото той помага на много бойци.

Тейшейра често ще бъде в ъгъла на Алекс Перейра, който държи златото в средна категория. Бразилската легенда спира със спорта в серия от 2 поредни загуби и с рекорд 33-9 в ММА.

Гловър успя да си заслужи уважението на своите колеги, както и на мнозинството от фенове. Благодарим ти, Гловър!


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес