Зареждане

Най-добрите ММА битки за 2015 г.

Най-добрите ММА битки за 2015 г.
Публикувано на: Януари 3, 2016 в 18:08 ч

Годината приключи, ММА маниаци. Ето и кои битки избрахме да класираме в „Топ 5“ за изминалата 2015 година.

5. Brian Ortega срещу Thiago Tavares

Ortega влезе в UFC като шампион на RFA в категория перо и започна кариерата си в в организацията като победи чрез ключ Mike de la Torre. След това обаче той даде положителна проба за Drostanolone. Цели 10 месеца Ortega не беше стъпвал на ринга, когато беше официално обявен двубоя му срещу Thiago Tavares. Тази битка беше един изключително труден тест за Brian Ortega, който обаче той премина успешно.Още в началото на двубоя, Ortega доминираше над опонента си и дори на няколко пъти се опита да му приложи  армбар. Колкото повече битката напредваше, толкова по-ясна и категорична ставаше доминацията на Brian Ortega.

Третият рунд протече почти изцяло в стойка и с размяна на изключително тежки удари между двамата бойци. Точно минута преди финалния гонг, брадичката на Tavares не издържа и той бе нокаутиран.

4. L.C. Davis срещу Hideo Tokoro

"Стратегията му е ужасна" е един от най-често срещаните коментари в ММА за боец, който бива тотално надигран в стила на игра, в който е смятан за най-силен.
Hideo Tokoro изпита не веднъж това на свой гръб. 15-годишният ветеран, срещу когото почти никой от топ атлетите в свръхлеката категория не иска да се изправи, защото нямат какво да спечелят от двубой с него.

Tokoro е известен със своите умения по гралинг, които го изведоха до една от най-обичаните звезди на японската сцена, но и умения, които не еднократно са го подвеждали.

Двубоят му с Davis по време състезанието Bellator 135, който той прие с кратко предизвестие, ясно демонстрира уменията му и показа причината, заради която повечето фенове обичат японския боец.

Yahoo! Sport обявиха битката между двамата гладиатори, за битка на годината за 2015 г.
Целия двубой протече изключително диманично – луда размяна на удари, брутални опити за събмишъни, удари с крака.

Davis контролираше първия рунд в началото, като ползваше предната си ръка, за да контрира ударите с крак на японеца, но в края получи два бързи нокдауна с крак.
Вторият рунд премина изцяло в битка на земята, където Tokoro направи невъзможното да се завърне на два пъти от изключително тежки събмишъни. Просто фантастично!

Третия рунд. О, да, третия рунд  - Това е рундът на годината! Tokoro направи още един нокдаун още в началото, но съдийте го отчетоха за непозволен и японеца не посмя да го повтори.

Рундът премина в тотален каранбол – опити за събмишъни, гилотини и бруална размяна на удари преди финалния гонг.

В тази битка Davis спечели двубоя със съдийско решение, но нито един от бойците не заслужаваше да загуби тази битка. Просто бяха незабравими три рунда за свободните боеве.

3. Thomas Almeida срещу Brad Pickett

Тази битка беше знаменита, през цялото време бойците не си отстъпваха. Цялият двубой премина в стойка. Просто страхотен двубой, гледайте го отново.

Pickett беше загатнал за своята отлична страйкиг игра, но в този двубой просто надмина и най-смелите ни представи. Неговата “Peek-a-Boo“ система беше феноменална. Успя да използва своята предна ръка със съкрушителни ъперкъти, като дори прати в нокдаун своя опонент.

Като финал на тази битка беше начина, по който Almeida приключи своя опоент с летящо коляно и го нокаутира.
Винаги е удоволствие, когато видиш двама класни страйкъри да се раздават до последо в Октагона.

2. Andrei Arlovski срещу Travis Browne

Да наблюдаваш двубой, в който бойците са изключително технични, винаги е удоволствие, но това, което най-много ни харесва бяха „тоталните“ битки в Октагона. Въпреки че голяма част от подобни двубои не продължават по-дълго от два рунда, винаги сме готови да ги гледаме.

На почетното второ място, за двубой на 2015 г. е битката между Andrei Arlovski и Travis Browne.

Двамата бойци се раздадоха изключително много и битката им приличаше на старите двубои от времето на Pride.

Изгледайте го отново!

1. Robbie Lawler vs. Rory MacDonald 2

Има ли някой, който да се съмнява, че този двубой трябва да е номер едно за 2015 г.? Има ли някой, който още не го е гледал? Преди две години бяхме гледали първа част от този сблъсък, сега през юли на тази година станахме свидетели на тази гладиаторска битка отново.

Двамата войни ни предоставиха най-доброто за тази година, за което всеки фен на бойните спортове мечтаеше. Най-вълнуващите 21 минути в Октагона за изминалата година!

Без значение, какво ще се случи с тези бойци до края на тяхната кариера, с този двубой те останаха в историята и в сърцата на феновете на свободните боеве.

2015 година определено бе интересна за феновете на ММА, а какво ли ни очаква през 2016?
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес