Зареждане

Домашната тренировка на пехотинеца - световен рекордьор

Домашната тренировка на пехотинеца - световен рекордьор
Публикувано на: Юли 12, 2020 в 16:37 ч
Преди две години YouTube-ърът Austin Dunham публикува видео, на което чупи рекорда на американските пехотинци за най-много набирания за една минута, подобрявайки го с 28-29 повторения отгоре.

С това си действие той успя да привлече сериозно внимание към себе си и сега, близо две години по-късно, той се е свързал с пехотинеца Michael Eckert, бившият рекордьор, с 58 повторения за минута. Eckert също се е състезавал два пъти в American Ninja Warrior.


Двамата се разбрали да потренират малко заедно в домашния фитнес на Eckert. Впечатление прави, че голяма част от екипировката му всъщност е била нова, тъй като се е адаптирал по време на карантината, за да компенсира за времето, което не прекарва в залата.

“Разполагам с 5 лоста за набиране” - разказва с насмешка Eckert докато развежда Dunham из домашния фитнес.

Той показва на Dunham и домашната си кула за катерене, именувана “Арената”, където тренира силата на захвата си и различни техники за катерене.

“Катеря от около 12 години вече.” - споделя Eckert.

Двамата не губят много време преди да се впуснат в разчупената тренировка, която са си планирали - виж сам за какво става въпрос в следното видео:

 
След това продължават с упражнения на Арената - уникално предизвикателство за захвата, с всякакви разнообразни възможности за катерене.

“Това е изключително добра тренировка също за пръстите и предмищниците.” - разказва Dunham, който е вече без дъх от катеренето. “Това е нещо, което не тренирам често. Единственото, което се доближава са набиранията с тежести. Определено има върху какво да поработя.”

След това двамата преминават и към същинските набирания. Тренират набирания с една ръка, традиционни набирания, набирания на два лоста и набирания с тежести.

След тежката тренировка двамата споделят за усещането от последните минути.

“Обявявам набиранията за най-доброто упражнение за горната част на тялото.” - споделя Eckert. “Усвоиш ли това, горе-долу всичко останало в залата само си идва на мястото.”
 

Eckert е изключително голям почитател на набиранията с тежести.

“Винаги когато тренираш за сила, трябва да увеличаваш и тежестите” - разказва той.
 
Dunham в отговор отбелязва, че преди няколко дни двамата пак са тренирали заедно в залата и Eckert успявал да вдигне близо 70 килограма.

Двамата рекордьори приключват тренировката си с още едно изцеждащо упражнение около сградата - виж какво е във видеото по-горе.

Готов ли си да се подложиш на такава тренировка и да счупиш рекорда? Силата е в теб. :)

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес