Най-големият сайт за бойни спортове

       

Актуалните техники от 18-ти век

Актуалните техники от 18-ти век
Публикувано на: Ноември 24, 2017 в 13:44 ч
 
 Преди много години боксът въобще не е бил това, което е днес. През 18-ти век се е практикувал с голи ръце и вярвате или не, някои от техниките от онова време са все още актуални и в модерните смесени бойни изкуства.
 
Във видеото по-долу ще разгледаме някои по-различни стратегии и техники, които модерните ММА бойци все още практикуват.
 
Conor McGregor, например, е един от състезателите, които вкарват в действие някои техники, използвани още преди векове. Например, вместо да удря с широко, рискувайки да нарани ръката си, той се стреми да вкарва директни и точни удари. Досущ като боксьорите от онова време. Да не говорим и че са по-безопасни за ръцете.
 
Nick Diaz е още един пример за боец с подобен стил. По време на своите битки той рядко вкарва всичката си сила в ударите си. Отново с цел да предпази ръцете си.
 
Необходимо е и да споменем, както и коментаторът на UFC Joe Rogan обича да твърди, че боят без ръкавици понякога се оказва по-безопасен. Колкото и брутално да изглежда и навярно да причинява повече повърхностни наранявания, един такъв бой може да се окаже значително по-безобиден, що се отнася до травми в главата. Неоспорим факт е, че никой не би ударял със същата сила, ако няма ръкавици. Най-малкото защото има по-голяма вероятност да си счупи ръката.


 
В много от модерните боеве, които се провеждат без ръкавици, бойците си увиват ръцете в бинтове, което често се оказва причина за по-сериозни щети, тъй като те заздравяват ръката, но не предпазват по никакъв начин противника.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Съвет от експерта: Какво е приложението на бокса в реална ситуация?

Съвет от експерта: Какво е приложението на бокса в реална ситуация?
Какво е приложението на бокса в реална ситуация и добър стил за самоотбрана ли е?
Статии » юли 9, 2013 (39)
цялата статия

Мохамед Али - последният боксьор срещу системата

Мохамед Али - последният боксьор срещу системата
Треперещи ръце, превита осанка и бистър поглед. Това са остатъците от боксовото страшилище Мохамед Али. Легендата ще се изправи днес от леглото с помощта на съпругата си Йоланда точно 70 години, след като се появява на бял свят с оригиналното си име Касиус Клей.
Статии » януари 17, 2012 (3)
цялата статия
Мнения в Facebook